Juniori Željezničara su u okviru 7. kola Omladinske Premijer lige savladali GOŠK sa 6:0.

Juniori Plavih su na Grbavici dočekali selekciju GOŠK-a te na kraju slavili sa visokih 6:0. Dva gola je postigao Semir Dacić, a po jedan Ahmed Hasanović, Amar Beširević, Bilal Brajlović i Anes Demirović. Željo je igrao u sastavu: Kršić – A. Šehić, Velić, Dubakčić, Beširević – Karišik, Osmanović – E. Šehić, Dacić, Midžić – Hasanović. Još su igrali: Zilić, Nuhanović, Demirović, Mujarić i Brajlović.

Željo je na prvom mjestu sa 17 osvojenih bodova. Druga je Krupa sa 16, a treće Sarajevo sa 15 i utakmicom manje. Juniori Plavih će u četvrtak u okviru Omladinske Premijer lige gostovati u Bugarskoj kod domaćeg Ludogoretsa.

– Rezultatski veoma laka pobjeda, mada je bilo teških momenata na utakmici. Najbitnije je da smo slavili i da spremni idemo u Bugarsku, rekao je Amir Velić, kapiten juniora.

– U utakmicu smo ušli kao favoriti. Opravdali smo to rezultatom, igrom mogu biti djelimično nezadovoljan, ali mogu shvatiti oscilacije u igri mladih igrača. Mislima smo bili na utakmici u Bugarskoj, ali evo prioritet nam je bila prvenstvena utakmica i slavili smo. Rotirao sam dosta igrača, neke sam momke odmorio jer se već pripremamo za utakmicu u Bugarskoj, kazao je Omer Joldić.

POGLEDAJ GALERIJU