Doskorašnji juniori Željezničara, Omar Beća i Amar Drina, potpisali su ugovore sa Klubom na godinu dana uz opciju produženja na još jednu sezonu.

Omar Beća je već u prošloj sezoni priključen našem prvom timu, a sakupio je i četiri nastupa za Plave. Rođen je 1. januara 2002. godine, a na Grbavicu je stigao sa deset godina. Kadetski i juniorski reprezentativac BiH pokriva pozicije veznog i odbrambenog igrača.

– Ispunjenje mog dječačkog sna! Potpisao sam za klub za koji navijam od malih nogu i to je velika stvar. Borit ću se i dat ću sve od sebe da se nametnem stručnom štabu, a nadam se da ću dobiti i svoje minute na terenu. Raduje nas vijest da će se navijači vratiti na tribine, jer se fudbal igra zbog navijača, a pogotovo znamo kakav je Željo klub i šta navijači predstavljaju. Oni će nam biti dvanaesti igrač i pomoći će nam u našim zajedničnim ciljevima, riječi su Beće.

Amar Drina je rođen 30. maja 2002. godine u Sarajevo, a igrao je za skoro sve omladinske selekcije Plavih. U sezoni iza nas ubilježio je i debi u dresu Želje, a igra na poziciji centralnog defanzivca.

– Ovo je veoma važan dan u mom životu. Drago mi je da sam dio najbolje ekipe u BiH koja ima bogatu historiju iza sebe. Dugi niz godina sam u Omladinskoj školi i svjestan sam težine grba na dresu kojeg nosim. Dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje Uprave Kluba, te šefa stručnog štaba. Svojim trudom i radom ću pokušati da se dokažem treneru, te da izborim što veću minutažu. Podrška navijača sa tribina nam mnogo znači i pomoći će nam da budemo što bolji. Oni su svaki put do sada bili naš 12. igrač. Zbog toga želimo da im se odužimo dobrim igrama i još boljim rezultatima, poruka je Drine.

POGLEDAJ GALERIJU