Željezničar će u okviru 5. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati ekipu Sarajeva, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šefovi struke, Milomir Odović i Husref Musemić, te prvotimci, Vedran Kjosevski i Nihad Mujakić.

– Odigraćemo u dobrom ambijentu, mi polako podižemo formu. Ima tu još mnogo stvari koje treba obraditi, ali ima igrača koji mogu to prihvatati. Činjenica je da nismo baš odmorni kao i Sarajevo, mnogo odigranih utakmica i putovanja je iza nas, ali smo pobijedili dvije utakmice i to je dobro za naše raspoloženje. Imamo umornih igrača, pa ćemo popodne vidjeti ko je gdje. Imam veliki broj igrača na koje se mogu osloniti, pa stoga uvažavajući činjenicu da su neki igrači umorni, probaćemo odmoriti neke igrače protiv Sarajeva jer tu treba dosta trčanja, a također treba pokazati i mirnu glavu. Očekuje nas zahtjevna utakmica, radujem se što će biti dobar ambijent i što će biti mnogo publike. Nadam se da će biti golova i da sve prođe u korektnim uslovima. Naravno da je najvažniji rezultat koji donosi bodove ili ne. Dobra igra je rezultat jedne utakmice. U odnosu na to onda možemo govoriti o neriješenom rezultatu, ali ako dobro odigrate i ako je publika zadovoljna onda morate to prihvatiti. Najbolje je sve to imati i pobijediti, kazao je Odović dodavši:

– Svi smo u kombinaciji za utakmicu iako sam pokušao odmarati igrače, ali jednostavno svi su oni jednostavno profesionalci, pa je na nama, na stručnom štabu da se odredi ko će igrati. Ja sam u prvim svojim intervjuima rekao da imamo roster gdje možemo igrati takve utakmice srijeda-nedjelja, pa čak i na dva fronta.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

– Šta bi se novo moglo reći o derbiju? Ono što je sigurno je to da ćemo imati kvalitetne uslove za igru, noćna utakmica, novi teren, ambijent je pravi sportski, pa je sada pitanje šta mi možemo ponuditi onima koji gledaju utakmicu. Šišić nije na raspolaganju, svi ostali jesu. Željezničar je sa dvije pobjede vratio samopouzdanje, mi smo također bili u istoj prilici, ali nismo uspjeli jer smo remizirali protiv GOŠK-a. Ipak, atmosfera nije toliko loša, igrači su svjesni da je ovo velika utakmica, te ćemo pokušati da odigramo što je moguće bolje, kazao je Musemić.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

Utakmica se igra sutra u 20:15 sati. Ulaznice su u prodaji danas od 10 do 18 sati u Fan shopu i u ulici Ferhadija.