Povodom odigravanja utakmice između Ferencvarosa i našeg Željezničara održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke Milomir Odović i kapiten ekipe, Marijan Antolović.

Sutra od 20:30 naš Željezničar će na Groupama Areni odigrati prvu utakmicu drugog pretkola Evropske lige protiv Ferencvarosa. Šef stručnog štaba Željezničara, Milomir Odović, ističe da su Mađari odlična ekipa.

– Igramo protiv odličnog protivnika. Imam dovoljno godina da pamtim kada je Ferencvaros bio u vrhu evropskog fudbala. Mislim da u ovom trenutku imaju bolju ekipu i bolji rejting u Evropi. Imaju sjajne navijače i mislim da su najbolja mađarska ekipa, rekao je Odović dodavši:

– Mi smo mlada ekipa sa mnogo kvalitetnih mladih igrača željnih dokazivanja koji traže svoje mjesto izvan naše zemlje. Biće nam teško, ali uz našu najbolju partiju možemo se nadati pozitivnom rezultatu, kazao je Odović.

Potom je riječ dobio Marijan Antolović.

– Glupo je govoriti o njihovim manama. Oni su jako kompaktna ekipa koja kažnjava svaku i najmanju grešku. Ako budemo jaki, komapktni i dobri možemo odigrati dobro i ostvariti dobar rezultat. Pokušat ćemo ih kazniti i iskoristiti njihove greške, kazao je Antolović.

POGLEDAJ GALERIJU