Juniori Željezničara, Alen Nuhanović i Jasmin Kršić potpisali su prve ugovore sa FK Željezničar.

Alen Nuhanović je rođen 11. augusta 2000. godine u Sarajevu. Na Grbavici je od 2010. godine, a u ovoj sezoni nosi kapitensku traku juniora našeg tima. Igra na poziciji veznog fudbalera, a u posljednje vrijeme redovno je pozivan na okupljanja U-19 reprezentacije.

– Naravno da sam sretan. Željo je moj klub od prvih fudbalskih koraka i želim i u budućnosti biti tu. Na meni je da se dokazujem na utakmicama Omladinske Premijer lige, a uz maksimalan angažman sigurno će doći i rad sa prvim timom. Potpis mi daje dodatni motiv i zahvaljujem se svima na ukazanom povjerenju, kazao je Nuhanović.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Jasmin Kršić je rođen 2. marta 2000. godine u Sarajevu. Nakon treniranja u Radniku iz Hadžića i Sarajevu, 2016. godine je stigao u Željezničar. Prethodnu sezonu je prema izboru trenera i kapitena odabran za najboljeg golmana Premijer lige za juniore, a državni dres je nosio za U-17, U-18 i U-19 reprezentaciju.

– Ovaj ugovor mi mnogo znači jer mi daje podstrek za daljni rad. Željo je klub koji daje šansu svojoj djeci i nadam se da ću je i ja dobiti i na najbolji mogući način iskoristiti. Očekuje nas teška sezona u juniorskoj Premijer ligi gdje želimo vratiti titulu na Grbavici. Idemo iz utakmice u utakmicu i do sada nam dobro ide, rekao je Kršić.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba