Fudbaleri Željezničara su u okviru 4. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Slobodu sa 2:0.

U šestoj minuti šutira Predragović, Fejzić sigurno hvata. Naš tim je poveo u osmoj minuti. Štilić je s desne strane sjajno ubacio, a Ivan Lendrić glavom pogodio za vodstvo našeg tima. Minutu poslije umalo autogol defanzivca Slobode, ali lopta odlazi tik pored stative. Mujagić u 33. minuti šutira iskosa, ali je Fejzić bio dobro postavljen i odbranio.

U narednom napadu Šehić odlično ubacuje, a Veselinović sa sedam metara u padu šutira preko gola Slobode. Štilić u 40. minuti šutira iz kaznenog prostora, loptu na putu prema golu blokira Jusić. U posljednjoj minuti Štilić lijepo upošljava Alispahića koji iskosa iz duela šutira i pogađa spoljni dio mreže. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

Sloboda prijeti u 60. minuti. Tomašević prolazi po strani, ubacuje, a Ristić kasni. Četiri minute poslije Mujagić hvata volej na 15 metara od gola, ali lopta odlazi daleko iznad prečke. Sadiković u 66. minuti snažno šutira, lopta odlazi tik pored desne stative. Željo drugi gol postiže u 73. minuti. Štilić i Mujezinović su s dva dupla pasa izigrali odbranu Slobode, a u završnici je Mujezinović matirao golmana Slobode.

Subašić lijepo gađa u 68. minuti, Golubović paradom izbacuje u korner. U 81. minuti Tomašević iskosa šutira, Fejzić siguran. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

POGLEDAJ GALERIJU

Sloboda: Golubović, Jusić, Beganović, Husejinović (Žerić od 77.), Herić, Tomašević, Husić (Ristić od 46.), Predragović (Kurtalić od 89.), Mujkić, Maksimović, Mujagić (Omerović od 77.).
Željezničar: Fejzić – Stevanović, Kosorić, Miletić, Šehić – Sadiković, Hajdarević (Subašić od 59.), Veselinović (Mujezinović od 59.), Alispahić – Štilić (Bekrić od 80.), Lendrić (Hajrić od 89.).
Žuti kartoni: Stevanović,