U hotelu Novotel održana je redovna sjednica Skupštine na kojoj su delegati odabrali novo rukovodstvo FK Željezničar.

Sjednicu je otvorio direktor FK Željezničar, Mirsad Šiljak, stavivši na glasanje izbor člana koji će voditi današnju sjednicu, a delegati su za istog izabrali Ermina Peštu, nekadašnjeg predsjednika Skupštine. Sjednici je prisustvovalo 38 delegata, a na početku su izglasali da predstavnici medija ne prisustvuju sjednici. Sada već bivši predsjednici Upravnog i Nadzornog odbora, te njihovi članovi nisu prisustvovali sjednici, kao ni predsjednik niti potpredsjednik Skupštine.

Uslijedilo je usvajanje Dnevnog reda koji je predložio Ermin Pešto, a zatim i usvajanje Zapisnika sa prošle sjednice Skupštine.

Nakon što je delegat Čengić predložio Adnana Džindu za novog predsjednika Skupštine FK Željezničar, pristupilo se glasanju, a delegati su jednoglasno odabrali Adnana Džindu za predsjednika Skupštine Kluba, a Ermina Peštu za potpredsjednika Skupštine.

Hvala na čestitkama. Cilj nam je prvi bio da imenujemo zvanične organe u FK Željezničar i to smo danas završili. Moj motiv i osnovni cilj je da uđemo u mir i da Željo svakom segmentu napreduje. Iskoristit ću i priliku da čestitam Misimoviću i bivšim članovima Upravnog i Nadzornog odbora koji su napravili ogroman iskorak, a na ovim članovima UO i NO je nastavak kontinuranog rada da bi ovaj klub bio što bolji , kazao je Adnan Džindo.

Na narednoj tačci Dnevnog reda delegati su birali novog predsjednika i nove članove Upravnog odbora. Delegat Lulić je predložio Nihada Selimovića za novog predsjednika UO. Trenutni predsjednik KK Spars se potom predstavio delegatima.

Uslijedilo je glasanje delegata, a odlukom većine Nihad Selimović je odabran za novog predsjednika Skupštine FK Željezničar.

Zalažem se za jednistvo u klubu i da vrata Željezničara budu otvorena svim dobronamjernim ljudima. Moramo pohvaliti neke stvari koje je radila prethodna uprava, počev od infrasturukture, a nova uprava će dati sve od sebe da nastavimo tim kolosijekom. Međutim, neke stvari nisu bile zadovoljavajuće, a prije svega mislim na sportske rezultate i mi ćemo u tom segmentu pokušati učiniti mnogo, jer svjesni smo da bez rezultata neće biti publike, a samim tim ni sponzora, novca i titule, kazao je Nihad Selimović.

Selimović se obratio delegatima te je predložio članove Upravnog odbora što su delegati usvojili, te su tako članovi UO FK Željezničar postali: Mirza Ustamujić, Jasmin Badžak, Željko Pervan, Admir Džubur, Boriša Misirača, Abdurahman Drkić, Muris Bečirčić, Jasmin Lizde.

Za novog predsjednika Nadzornog odbora predložen je bivši nekadašnji član Upravnog odbora, Midhat Terzić, a za članove Almir Hodžić i Enis Džihanić. Delegati su pomenute odabrali na funkcije Nadzornog odbora.

Kako sjednici nisu prisustvovali članovi bivših upravljačkih struktura nije prezentovan izvještak o radu UO i NO. Direktor Kluba, Mirsad Šiljak, je informisao delegate o trenutnom finansijskom, infrastrukturnom i administrativnom stanju FK Željezničar.

Mi smo Željini, Željo je naš!

POGLEDAJ GALERIJU