Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 13. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali zenički Čelik sa 4:0.

Za Želju su od prve minute igrali: Antolović – E. Sadiković, Kosorić, Bogdanović, Mladenović – Blagojević, Hadžiahmetović, Đelmić, D. Sadiković, Kokot – Tiago. Gosti iz Zenice su počeli u sastavu: Adilović – Kazazić, Bajraktarević, Karić, Dedić, Salčinović, Selimović, Kojić, Bureković, Pezer, Čolić.

U drugoj minuti Karić šutira sa ivice kaznenog prostora, ali je to bio lak plijen za Antolovića. U 15. minuti brza kontra gostiju, Pezer izlazi pred naš gol, ali je Antolović odlično odbranio. Četiri minute poslije Karić šutira sa 25 metara, lopta pođaga prečku i odbija se na liniju gola. U narednom napadu Kokot šutira, a Adilović brani.

Blagojević je u 21. minuti povukao loptu, dodao do Đelmića koji šutira i pogađa vanjski dio stative gostujućeg gola. Tri minute poslije Đelmić ubacuje, a Kokotov udarac brani Adilović. U 29. minuti Tiago iskosa šutira, ali je Adilović bio siguran.

Bivši fudbaler Plavih, Vernes Selimović, u 33. minuti je šutira glavom preko našeg gola. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:0.

Igrala se druga minuta nastavka kada je Željo došao do vodstva. D. Sadiković je odigrao dupli pas sa Đelmićem, potom ubacio, a Zoran Kokot glavom matirao Adilovića za veliko slavlje na Grbavici. Dvije minute poslije Tiago šutira u dobro postavljenog golmana gostiju.

Potpuna ofanziva od 45. minute se isplatila u 51. minuti kada je Željo udvostručio vodstvo. Nakon kornera, D. Sadiković je vratio loptu, a u gužvi se najbolje snalazi Tiago koji trese mrežu gostiju. U 58. minuti je već bilo 3:0. Nakon kornera je Kokot glavom prebacio loptu, a Tiago petom lucidno postiže svoj drugi gol.

U 71. minuti Hadžiahmetović šutira sa distance, a Adilović brani. Četiri minute poslije Ajdin Mujagić je ubilježio debi u Plavom dresu zamijenivši Zorana Kokota. Od 85. minute je Hodžurda igrao umjesto E. Sadikovića. Konačnih 4:0 je u 89. minuti svojim prvijencom postavio Ajdin Mujagić na asistenciju Blagojevića. Hiroš je zamijenio Đelmića.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra sljedeći vikend u Prijedoru protiv domaćeg Rudara.

POGLEDAJ GALERIJU