Krilni fudbaler Željezničara, Mustafa Mujezinović, potpisao je novi ugovor sa Željom do ljeta 2022. godine uz opciju produženja na još jednu. 

Mustafa Mujezinović je Plavi dres obukao u februaru 2018. godine. Odigrao je 47 utakmica na kojima se pet puta upisivao u listu strijelaca. Svih pet golova postigao je u ovoj sezoni, a propustio je samo jednu ovosezonsku utakmicu u Premijer ligi BiH. Dvadesetsedmogodišnji fudbaler ističe da mu je drago što je produženje ugovora bila obostrana želja.

– Naravno da sam zadovoljan što sam produžio ugovor, želja za produženjem ugovorila je bila obostrana tako da nije bilo problema oko dogovora. Iako je bilo nekih upita za promjenu sredine, nije to bilo nešto što bi me zadovoljilo, a želim da i Klub nešto konkretno zaradi ako dođe do prave ponude, kazao je Mujezinović, a potom odgovorio na pitanja o proteklom periodu u dresu Želje i očekivanjima od narednog dijela sezone.

– Bilo je turbulentno, bilo je uspona i padova, ali sve u svemu sam veoma zadovoljan dosadašnjim boravkom na Grbavici, a najljepši momenat je sigurno pobjeda protiv Širokog i moj gol koji je bio odlučujući. Očekivanja u Želji su uvijek ista, a to je borba za titulu. Iako sada zaostajemo, mislim da još nije ništa gotovo što se tiče titule, a osobno bih volio dodati još koji gol i asistenciju pa onda ćemo vidjeti šta budućnost donosi.

IMG 6707

Foto: Armin Heric/fkz.ba