Željezničar će u okviru 19. kola dočekati Široki Brijeg, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se obratio trener, Adin Mulaosmanović i prvotimac, Mladen Veselinović.

– Sami znate da je iza nas jedna turbulentna sedmica, da imamo četiri vezana poraza, ali moram istaći da su igrači zajedno sa mnom i sa kolegom Štilićem odlično odradili ovu sedmicu što se tiče treninga, bili su maksimalno skoncentrisani, obavili smo pojedinačne razgovore, svjesni su ove situacije, tako da što se tiče ove utakmice ulazimo bez ikakvih kalkulacija. Željo uvijek ovdje igra na pobjedu, a tako će biti i u nedjelju, rekao je Mulaosmanović dodavši:

– U ovih sedam dana ništa puno se ne može promijeniti, u ovoj utakmici ne možemo računati na Čurjurića, Bakrača, Stevanovića, ali bi otprilike sve trebalo biti isto osim jednog imena o čemu ćemo odlučiti prije početka utakmice, a to se odnosi na veznu liniju. Sve ostalo bi trebalo ostati isto.

Utakmica se igra u nedjelju u 13 sati. Cijena ulaznica za sjevernu i istočnu tribinu iznosi 5 KM, dok je zapad 20 KM. Prodaja počinje na dan utakmice od 9:30 sati.