FOTO / Mulalić: Skidam kapu svojim fudbalerima za proljetni dio

U Plavom salonu Stadiona Grbavica održana je konferencija za medije povodom gradskog derbija između Sarajeva i našeg Željezničara. Utakmicu su najavili direktor FK Željezničar, Mirsad Šiljak, šef stručnog štaba, Edis Mulalića, te kapiten, Aleksandar Kosorić.

Nedjeljni 107. derbi je prvo najavio direktor FK Željezničar, Mirsad Šiljak, koji se dotakao tehničkih stvari, te obavijestio navijače da će delegacije oba sarajevska kluba sutra posjetiti mjesta gdje su ukopani Dževad Begić Đilda, Mirza Raščić, Admir Bjelak i Vedran Puljić.

– Ovom prilikom želim pozvati navijače FK Željezničar da u što većem broju dođu na stadion i fer i korektno bodre naš tim. Sutra od 9 sati karte se mogu kupiti u našem fan shopu. Prodaja se nastavlja i u nedjelju do 12 sati. Želim  obavijestiti navijače da će delegacija našeg Kluba sa delegacijom FK Sarajevo sutra obići mezarja navijača koji nisu više sa nama i koji neće prisustvovati derbiju, kazao je Mirsad Šiljak.

Edis Mulalić, šef stručnog štaba Plavih, istakao je da je njegova ekipa svjesna značaja utakmice, te da svojim fudbalerima skida kapu za proljetni dio sezone.

– U srijedu smo imali neku utakmicu u Tuzli. Ovaj put mi jesu leđa mala, ali mogu podnijeti dosta. Vidim priče razne, ja ću stati opet ispred ekipe. Sve što se dešavalo u srijedu ja vam stojim na raspolaganju, meni se obratite, igrači nemaju ništa sa tim. Ja sam ginuo kao igrač, žrtvujem se i dan danas za ovaj Klub, a ako misli neko da stojim Želji na putu za budućnost, nek me skloni.
Meni su momci heroji za mene, igramo utakmicu u nedjelju koju ni u snu prije tri mjeseca nismo sanjali da kroz prvenstvo možemo do evrope. Nije floskula, skidam im svima kapu, sav respekt njima za to. Znam da će oni ući hladne glave. Neke stvari se ne stvaraju preko noći, znaju to bolji treneri, ova ekipa je perspektivna, i za godinu možemo očekivati da budemo kao Sloboda, rekao je Edis Mulalić dodavši:

– Što se tiče Sarajeva stabilizovali su se, dečko koji ih vodi, to je naš izdanak. Drago mi je zbog njega. Prema naprijed su dobri i kvalitetna ekipa. Derbi treba proteči u sportskom duhu.

Potom je utakmicu najavio i kapiten ekipe, Aleksandar Kosorić.

– U nedjelju nas čeka derbi, za nas igrače to je poslastica. Nema favorita svi smo svjesni značaja utakmice posebno zbog bodova jer se borimo za evropu. Prije par kola smo bili u velikom zaostatku, sada smo tu pri vrhu i niko se tome nije nadao. Atmosfera u ekipi je dobra, oporavljamo se i fizički i psihički i nastojat ćemo ući što skoncentrisaniji u utamicum, istakao je Aleksandar Kosorić.

Utakmica se igra u nedjelju od 17 sati na Stadionu Koševo.

POGLEDAJ GALERIJU