FOTO/VIDEO / Mulalić: Od krvi i mesa smo, nije nam svejedno zbog situacije

Povodom odigravanja utakmice 15. kola BH Telecom Premijer lige BiH između našeg Željezničara i Slavije, u Plavom salonu Stadiona Grbavica, održana je konferencija za medije na kojoj se su obratili šef struke, Edis Mulalić i prvotimac, Enis Sadiković.

Na početku obraćanja Edis se osvrnuo na prethodne dvije utakmice i najavio koliko je težak posao u ovakvoj situaciji.

– Znamo svi šta je bilo prošlog vikenda i ni mi ni ekipa nismo toliko glupi da vidimo kakva je ta izvedba bila. Utakmica sa GOŠK-om nam je malo pomogla da se vratimo i bitno je da smo se plasirali u 1/4 finale Kupa gdje nismo bili zadnje dvije godine. Slaviju smo gledali, oni znas znaju i mi njih. Pokazali smo da kad smo pravi teško će se neko naigrati protiv nas. Ovo je težak rudarski posao, tako je da jučer što radiš može ništa ne značiti danas. Trening je jedno utakmica drugo. Mi kad smo na 300 posto ne može nam niko ništa, ali ponovo samo možemo izgubiti ako sami sebe pobjedimo, rekao je Mulalić dodavši:

– Nije nam svejedno zbog situacije. Od krvi i mesa smo. To želim donijeti otkako sam tu, valjda ćemo biti u stanju da nam trenutna situacija nije svejedna. Ja da sutra igram ja znam kako bi. To pokušavamo prebaciti igračima. Najteže u ovom sportu i fudbalu je kad sumnjate u svoj karakter.

Što se tiče igračkog kadra Plavi će sutra igrati bez Bogdanovića, Mladenovića i Hadžiahmetovića.

– Imamo problem sa Bogdanovićem, ima istegnuće ligamenata, Mladenović ima problem sa aduktorom i Hadžahmetoić je otišao sa reprezentacijom, moramo se odužiti državi. To su tri igrača koja ne mogu konkurisati.

Potom je na pitanje novinara odgovarao Enis Sadiković koji je najavio tešku utakmicu.

– Sigurno da smo razočarani zbog Prijedora. Igrali smo baš suprotno od onoga što šef od nas traži. Kup nas je malo vratio, vratio nam je samopouzdanje. Svjesni smo šta je i kakva je situacija i da moramo sada da se dižemo na tabeli. Svaka utakmica u Želji je teška, bila to utakmica za titulu ili opstanak. Sutra idemo da pobijedimo i da dokažemo da nismo ekipa u koju sumnjaju, kazao je Enis Sadiković.

Cijene ulaznica za susret 15. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Željezničar i FK Slavije će iznostiti za južnu tribinu 5 KM, sjevernu tribinu 8 KM, otkriveni dio zapada 10 KM te natkriveni dio 15 KM.Utakmica se igra od 13 sati.

POGLEDAJ GALERIJU