U Plavom salonu Stadiona Grbavica održana je konferencija za medije povodom derbija između našeg Željezničara i Zrinjskog. Utakmicu su najavili šef stručnog štaba, Edis Mulalić, te prvotimac, Adnan Zahirović.

Prisutnima je utakmicu prvo najavio šef stručnog štaba, Edis Mulalić, koji ističe da očekuje tešku utakmicu, ali uz zajedništvo da mogu ostvariti dobar rezultat.

– Polije derbija smo pokazali kad smo jedno šta možemo napraviti. Sutra nas čeka teška utakmica. Igramo sa ekipom koja je u vrhu. Pratili smo ih, skautirali i znamo odakle nam prijeti opasnost. Znamo im i slabije strane i u tom smjeru se spremamo, rekao je Edis Mulalić, šef struke Plavih dodavši:

– Svi su nam zdravi nema, kažnjenih osim Tiaga kojeg opet boli noga. Pozvao bih naše Manijake da svi budemo kao jedan. Mi ćemo dole dati sve od sebe, a i oni će gore to znam. Pokazali smo na Koševu, ako budemo svi kao jedan rezultat neće izostati.

Adnan Zahirović je rekao da nakon apsolviranja Sarajeva ekipa se odmah okrenula Zrinjskom, te da uz pravi pristup mogu do dobrog rezultata.

– Potrudit ćemo se da ostanemo tu gdje jesmo možda i  da napredujemo. Pobjeda na derbiju veoma bitna, ali idemo dalje. Mislimo na Zrinjski, a očekujemo tešku utakmicu. Ako budemo pravi odigrat ćemo dobru utakmicu i napraviti dobar rezultat, kazao je Adnan Zahirović, prvotimac Želje.

Utakmica se igra sutra sa početkom od 20 sati. Cijene ulaznica su za južnu tribinu 5 KM, sjevernu 8 KM i zapadnu 20 KM. Prodaja počinje u 12 sati!

POGLEDAJ GALERIJU