Željezničar u nedjelju u  okviru 11. kola m:tel Premijer lige BiH dočekuje Slogu, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Edis Mulalić i prvotimac, Armin Hodžić.

Edis Mulalić:

– Sloga igra dobru polusezonu, drži ih euforija od ulaska iz Prve lige i nosi to nekako. Imali su oscilacija, ali dobra kompaktna ekipa. Zrinjski je imao veliku potrošnju u Evropi. Za ta takmičenja treba ti širok igrački kadar da odgovori kvalitetno. Tu se vidi da naša liga nije toliko za podcijeniti. Zrinjski se nakon Evrope vraća u našu ligu gdje je potrošnja također velika. Niko se još nije odvodjio, da je dominantan u ligi, što je dobro za publiku i za javnost. Svak svakoga može pobijediti. Mislim da su i igrački kadrovi sastavljeni da je to negdje. Tako se pokazalo do sada. Niko nije ni slabiji toliko da možeš sigurno reći da ćeš pobijediti. Čeka nas posebna, specifična, utakmica. Slavimo 101. rođendan i dabogda ih bilo barem još tri puta toliko. Spremali smo se za ovu utakmicu, imamo još dva treninga. Imamo problem sa Gasalom i aduktorom, Coca nam se vratio, radi sa nama, ali mislim da nije još toliko spreman. Pripremali smo se za datog protivnika, nadam se najboljem. Čeka nas specifična utakmica i hoćemo da se potrudimo da navijačima podarimo pobjedu i da zajedno slavimo 101. rođendan, rekao je Edis Mulalić na press konferenciji, kazao je Mulalić.

DHBA7363

Foto: Damir Hajdarbasic

Armin Hodžić:

– Očekuje nas jako teška utakmica, protiv jako dobre ekipe, koja je predvođena dobrim trenerom i dobrim igračima. Mi igramo kući, pred našim navijačima i igramo za njih. Želimo pobjedu i da zajedno proslavimo rođendan, rekao je Hodžić.

DHBA7376

Foto: Damir Hajdarbasic

Utakmica se igra u nedjelju od 19:00 sati. Prodaja ulaznica vrši se na dan utakmice od 10:00 sati ispred Stadiona Grbavica.