Željezničar sutra u okviru 5. kola m:tel Premijer lige BiH dočekuje Tuzlu City, a tim povodom obratio se Edis Mulalić, šef stručnog štaba FK Željezničar i prvotimac, Edin Cocalić.

Edis Mulalić:

– Čeka nas teška utakmica protiv ekipe koja je igrala u Evropi, prošla jedno kolo i namjerila se na jačeg, odnosno Holanđane. Pratili smo obje njihove utakmice u Premijer ligi, i onu Gradačcu i onu u Zenici. I sami ste vidjeli šta se dešavalo protiv Sarajeva na Bilinom polju, tako da nas sve to poziva na oprez. To je ekipa koja ima dosta znanja, dosta brzine, iskusnog trenera te samim tim je jasno da nas čeka težak zadatak. Cijelu sedmicu smo pokušavali da radimo, da se dignemo, da se vratimo na kolosijek. Mi znamo, igrači znaju da ako smo pravi, možemo svakoj ekipi problem napraviti. Što se tiče igračkog kadra, svi su nam na broju i to je pozitivno, već duži period nemamo povrijeđenih igrača, tako da možemo na sve računati. Ko će istrčati i ko će igrati sutra, vidjet ćemo, kazao je Mulalić i odgovorio na pohvale Jovića za Plave i na komentar da naš tim treba imati više bodova.

– On kad to kaže, to nešto znači. To je jedan vrhunski trener i vrhunski čovjek. To govori i njegova karijera, gdje je trenirao, šta je radio i kakve uspjehe je imao. Mislim, ponavljam utakmica sa Sarajevom je pokazala kvalitet Tuzla Cityja, njihov ofanzivni red je dosta dobar, ali opet kažem, ja se ne sekiram kad smo mi pravi, no moramo pokušati biti svjesni za koga igramo i za koga se borimo, da svaki put budemo pravi. Igrači to polako shvataju, ali što se kaže ‘moraju znati za koga igraju.

Edin Cocalić:

– Malo nas je poljuljao poraz protiv Veleža, ali nema vremena ni prostora za tugovanje. Spremali smo se čitave sedmice, nadamo se da ćemo sutra biti pravi. Ovaj rezultat koji su napravili protiv Sarajeva nije slučajan. Zabiti nekom pet golova nije mala stvar, pogotovo Sarajevu. Taj rezultat može i nama poslužiti kao motiv da budemo oprezniji i da nakon poraza od Veleža razmišljamo o tome da imamo dovoljno kvaliteta da se borimo za vrh.

Utakmica se igra u subotu od 21:00 sati. Prodaja ulaznica počinje u 10:00 sati.

POGLEDAJ GALERIJU