Željezničar sutra u okviru 1/8 finala Kupa BiH dočekuje Leotar, a tim povodom obratili su se Edis Mulalić, šef stručnog štaba FK Željezničar i prvotimac, Edin Cocalić.

Edis Mulalić:

– Normalno da je imperativ pobjeda. Zahvalili smo se kome smo trebali da se zahvalimo, a igračima se zahvaljujem na dobrim pripremama. Marljivo i predano smo se spremali za sutra, ali i za ostale utakmice. Ovo su treće pripreme zajedno i neke su stvari postale automatizam. Igračima su ove pripreme lakše pale nego prethodne, a svaki trener ima svoje principe.Radili smo u Konjicu marljivo kao da smo u Malagi bili. Uvijek tražimo maksimum od igrača i da namjestimo glavu za sve prilike i neprilike.

– Floskula je, ali nakon priprema nijedna ekipa ne zna gdje je. Prijateljske utakmice su nešto drugo, ali nama je gro ekipe ostao i pokušali smo se na nekim mjestima pojačati – dovesti igrače za koje mislimo da će nam pomoći. Suljo i Armin su došli u foto-finišu, a bolji igrač se brže i uklopi nego onaj manje bolji. Najteže je igrače spremati kroz utakmice, posebno kroz prvenstvene, ali naći ćemo formulu da ih dovedemo na nivo na koji treba. Ova liga se podcjenjuje. Svaka liga ima zakonitosti i njih dvojica to znaju jer su igrali ovdje. To je jedan plus.

– Jedna utakmica. Leotar je nas gledao tokom priprema, a i mi smo njih. Pratili smo i njihovu zadnju utakmicu, izgubili su u Nikšiću glat, ali to nas samo može zavarati. Imaju odličnog trenera, par dobrih pojedinaca i sigurno su naši igrači sami svjesni o čemu se radi. Kup ne treba zanemariti jer je to jedino takmičenje u kojem Željo uvijek ima pretenzije za nešto više. Tu imaš manje protivnika nego u ligi. Biće specifična utakmica jer je jedna, ali znamo šta nam je raditi.

– Nismo mi Manchesteri koji imaju zatvorene treninge, zna se sve šta će ko raditi. Ara je malo specifičan i različita im je situacija. Krpić je tu 15, a Ara 7 dana. Krpić je došao na polovini sezone iz Australije, Hodžić je trenirao s Kasimpašom u decembru i vidjećemo. Četiri dana je s nama i moramo naći modus, a sigurno je da će igrati i jedan i drugi. A sad koliko i šta… Vidjećemo.
IMG 2763

Foto: Chata.photography

Edin Cocalić:

– Svi mi znamo kolike su naše mogućnosti i sigurno nama niko ne stavlja neko breme koje mi ne možemo ponijeti. Marljivo radimo i šutimo. S Arminom, Suljom, Andrijom i Irfanom smo dobili novu dimenziju, ali idemo od utakmice do utakmice i vidjećemo koji je naš maksimum. Donijeli su nam jednu vrstu ozbiljnosti. Oni imaju nešto iza sebe i daje nam svima to za pravo da očekujemo da budemo bolji. Teren će pokazati sve. Takva smo grupa da smo ponizni, marljivi… Šutimo i radimo, a zna se kakvi su nivoi i ciljevi kluba. Ne želim da dajemo neke prognoze da ćemo uraditi nešto spektakularno jer smo doveli četiri igrača.

IMG 2751

Foto: Chata.photography

Utakmica se igra u subotu od 16:00 sati na Stadionu Grbavica. Prodaja ulaznica vrši se danas do 18:00 sati, te na dan utakmice od 10:00 sati. Ulaz za aktivne članove za 2023. godinu je besplatan.