Fudbaleri Željezničara su u okviru 2. kola M:tel Premijer lige BiH savladali Radnik sa 2:0.

Bradonjić u 18. minuti iskosa gađa, Fejzić paradom brani. Četiri minute poslije Sadiković ubacuje s lijeve strane, Juričić glavom šutira, Kozić brani u korner. U 31. minuti Ikić pokušava glavom nakon kornera, ali ispred gola u posljednji trenutak opasnost otklanjaju domaći fudbaleri.

Plavi u vodstvo dolaze u 33. minuti. Dugo je trajao napad našeg tim, lopta je došla do Mujezinovića koji je ušao u kazneni prostor i lijevom nogom milimetarski precizno pronašao put do mreže Radnika. U 44. minuti Hajdarević sa 20 metara šutira preko gola.

U 49. minuti Sadiković je nanizao nekoliko igrača, potom i šutirao, ali Novaković blokira. Šest minuta poslije Gasal iskosa šutira, Kozić sigurno hvata. Štilić u 60. minuti sjajno pronalazi Sadikovića, ovaj šutira malo pored gola. U 65. minuti bilo je 0:2. Štilić podvaljuje za Šehića koji ubacuje u sredinu, a Juričića u posljednji trenutak obara Šubert. Glavni sudija je svirao najstrožiju kaznu, a siguran sa 11 metara bio je Semir Štilić.

Šehić u 88. minuti šutira, Kozić brani. I u narednoj minuti Plavi prijete, Alispahić je šutirao, a Kozić još jednom uhvatio loptu. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u utorak protiv Borca. Susret se igra na Grbavici s početkom od 17:00 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Fejzić – Stevanović, Kosorić, Ikić, Šehić – Hajdarević, Sadiković (Bekrić od 89.) – Gasal (Subašić od 67.), Štilić (Alispahić od 77.), Mujezinović (Veselinović od 67.) – Juričić (Lendrić od 77.).
Žuti kartoni: Ikić, Gasal, Mekić, Novaković, Stevanović, Šubert, Alispahić.