Fudbaleri Željezničara su u okviru 10. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali sa FK Mladost 2:2.

U drugoj minuti Zajmović šutira sa vrha kaznenog prostora, Velić brani u korner. U 18. minuti Čurjurić ubacuje sa strane, a Krpić glavom šutira proed gola. Ponovo Čurjurić u 20. minuti šalje duži pas, a na prvu volej sjajno hvata Zec, ali lopta odlazi malo preko gola. Četiri minute poslije Anđušić šutira sa 20 metara, lopta pogađa vanjski dio stative.

Hiroš u 26. minuti šutira sa distance, ali nije bilo većih opasnosti po naš gol. U 30. minuti sjajna šansa za naš tim. Pavić je ubacio, Krpić glavom šutira, a Velić sjajno odbranio. U narednoj minuti nakon gužve udarac Rodina u posljednji trenutak blokira Isaković i lopta odlazi preko gola.

U 43. minuti domaći su dva puta zaprijetili udarcima sa distance. Prvo je udarac Hiroša odbranio Kjosevski, a potom Anđušićev udarac odlazi malo pored našeg gola. U 45. minuti je Mladost povela. Nakon kontre lopta dolazi na desnu stranu do Atajića koji precizno šutira i pogađa našu mrežu. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

U 54. minuti Atajić iskosa šutira, ali lopta pogađa Rodina i odlazi pored gola. U 56. minuti poravnanje. Stevanović je ubacio sa desne strane, a Zec glavom matirao Velića. Dvije minute poslije Zajmović šutira preko gola sa 20 metara. U 68. minuti dobra kombinacija naših igrača, a udarac Zajmovića u poslejdnji trenutak ispred gola blokira Marković.

U 75. minuti nova šansa za domaće. Iskosa je Delić šutira, a Kjosevski odbranio. U 79. minuti Željo poravnava. Ponovo je Stevanović dobro ubacio, a rezervista Dacić glavom pogodio za 2:2. U 89. minuti Zajmović ubacuje, a Dacić i Krpić ne uspijevaju šutirati iz dobrih pozicija. U drugoj minuti sudijske nadoknade Blagojević sa 20 metara šutira pored gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u srijedu protiv Slobode. Derbi starih rivala na Grbavici počinje u 20:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stevanović, Bakrač, Rodin, Pavić – Šabanadžović (Osmanović od 77.), Blagojević – Zec, Čurjurić (Dacić od 76.), Zajmović – Krpić.
Mladost: Velić, Isaković, Marković, Mišić, Sadiković, Bojo, Asani (Diallo od 76.), Atajić (Delić od 68.), Hiroš, Guzina (Mujagić od 82.), Anđušić.
Žuti kartoni: Šabanadžović,