Fudbaleri Željezničara su u okviru 21. kola Premijer lige BiH poraženi od Zrinjskog sa 1:0.

U sedmoj minuti Blagojević sa distance snažno šutira, ali lopta odlazi pored gola. Minutu poslije Handžić iskosa izlazi pred naš gol, ali Graovac sjajno reaguje i blokira udarac. U 13. minuti dobra akcije Želje, a udarac Zeca sa 15 metara hvata Pirić. U narednom napadu je tukao Handžić iskosa, ali je lopta otišla daleko od našeg gola.

Zrinjski je u 24. minuti opasno zaprijetio. Nakon greške u našem kaznenom prostoru lopta dolazi do Filipovića koji iskosa šutira malo pored našeg gola. Nakon kornera i gužve sa pet metara je šutirao Bilbija, ali i njegov pokušaj odlazi pored gola. U 29. minuti kontra Zrinjskog, ali pokušaje Bilbije sjajno brane Kjosevski i Stevanović.

U 36. minuti su domaći poveli. Nakon kornera i gužve lopta dolazi do Samira Pezera koji šutira i pogađa našu mrežu. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Tek u 63. minuti smo vidjeli narednu priliku i to sjajnu za Zrinjski. Filipović je ubacio, a Gržan šutirao i pogodio prečku našeg gola. U 71. minuti velika prilika za Želju. Zakarić je ubacio sa desne strane, lopta došla do Ramovića koji iz odlične situacije šutira preko gola. U narednom napadu Ubiparip šuta, a Pirić brani. I u narednoj minuti je naš ti zaprijetio,ali udarac Blagojevića blokira Barišić.

U 90. minuti velika prilika nakon kontre za Zrinjski, ali Kjosevski spašava našu mrežu. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te su tako Plavi poraženi od Zrinjskog sa 1:0.

Narednu utakmicu Željezničar igra u srijedu protiv Čelika. Utakmica na Grbavici počinje u 15:00 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stevanović, Bogičević, Graovac, Mehremić – Blagojević, Vranješ – Zakarić, Ramović (Hajdarević od 82.), Zec – Ubiparip.
Zrinjski: Pirić – Kadušić, Barišić, Jakovljević, Stojkić – Pezer, Čirjak – Filipović (Jamak), Bilbija, Todorović (Gržan od 62.)- Handžić (Jović od 54.).
Gledalaca: 1500
Žuti kartoni: Handžić, Mehremić, Kadušić, Barišić, Ubiparip, Todorović, Graovac, Bogičević, Stevanović, Bilbija, Pirić.