FOTO: Miloš Kostič zvanično predstavljen kao šef stručnog štaba

U hotelu Europe održana je konferencija za medije na kojoj je zvanično predstavljen novi šef stručnog štaba, Miloš Kostič.

Prisutnim medijima na konferenciji su se obratili član Upravnog odbora, Dejan Nikolić, te šef stručnog štaba, Miloš Kostič.

Dejan Nikolić je prisutnim objasnio model i proceduru imenovanja novog šefa stručnog štaba.

– Ono što bih vam rekao je model i procedura  kako je teklo imenovanje novog šefa. To je malo promijenjeno jer model i procedure predviđaju identificiranje kandidata i prezentaciju plana rada svakog kandidata. To je moderan poslovan i transparentan pristup izbora najvažnije pozicije u sportskom segmentu. Napravili smo listu od dvadesetak imena gdje smo Upravnom odboru suzili na pet, šest kandidata. Ono što bih ja rekao da sam pozitivno iznenađen kako je UO jednoglasnom odlukom donio odluku o Kostiču. Svi članovi UO su imali priliku slušati plan i prezentaciju kandidata, rekao je Dejan Nikolić dodavši:

– Ambicije kluba su jasne jer FK Željezničar svake godine pretenduje za najviši plasman. Ono što mi imamo da prikažemo mi smo pokazali, a ono što je bitno navijači prepoznaju. To jedinstvo. Uplate se dešavaju danima i to govori nama da radimo jako dobro.

Miloš Kostič u uvodnom izlaganju je kazao prve impresije nakon dolaska, te poručio što želi napraviti ove sezone.

– Već kad sam došao na prezentaciju prije desetak dana vidio sam da Željo nije običan klub. Ja sam imao prezentaciju u nedjelju u 17 sati. Na toj prezentaciji je bilo 14 ljudi. Zo znači da su ti ljudi ozbiljno pristupili novom projetku Želje. Ja sam jako sretan što mogu da budem dio novog projekta koji neobuhvata samo prvu ekipu nego i vodi računa o našem omladinskom pogonu koji je mnogo bitan da klub funckioniše na nekom višem nivou po nekim evropskim standardima. To je jedini pravi put da se Željo digne tamo gdje mu je mjesto, a to je da bude prvak BiH i neću da obećavam mnogo. Moje je da pričam ne terenu u kopačkama sa ekipom. Moj cilj je titula i sve ostalo me ne zanima i tako ću se ponašati ja i naši igrači. Vjerujem da smo sposobni da vratimo titulu na Grbavicu, rekao je Miloš Kostič koji je potom pokazao člansku karticu kazavši da je postao član velike porodice!

Na pitanje o igračkom kadru, novi šef stručnog štaba je istakao da sa svojim pomoćnim detaljno analizira utakmice proljetnog dijela prvenstva.

– Upoznat sam sa igračkim kadrom. Sa svojim pomoćnikom detaljno pregledavam proteklu polusezonu. Mi ćemo sve stvari prije toga da detaljno analiziramo i da vidimo koje su igračke pozicije tanke i da li nam treba još nešto i onda ćemo da vidimo u okviru naših mogućnosti da li je to moguće ili ne. Mislim da ovaj kadar koji imamo je jako dobar i da može da ide u trku za prvaka.

Miloš Kostič je rođen 23. novembra 1971. godine u Ljubljani. U svojoj trenerskoj karijeri je trenirao dva puta U-17 selekciju Slovenije, te U-19 selekciju. U sva tri navrata je selekcije odveo na Evropsku prvenstvo. Kao prvi pomoćnik šefu stručnog štaba, bio je u Crvenoj zvezdi i belgijskom Lierseu. Kostić je imao angažman kao šef stručnog štaba u slovenskoj Krki.

POGLEDAJ GALERIJU