Fudbaleri Željezničara su u okviru 22. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Tuzlu City sa 1:0.

U trećoj minuti Štilić ubacuje, lopta prolazi kroz peterac, a udarac Kosorića u posljednji trenutak blokira Kostić. Dvije minute poslije Veselinović šutira sa vrha kaznenog prostora, Fejzić hvata. Sadiković u 14. minuti dijagonalom pronalazi Veselinovića, ovaj ulazi u sredinu, šutira, ali lopta pogađa spoljni dio mreže.

Plavi u 15. minuti izvode lijepu akciju, a u završnici Alispahić šutira pored gola. Štilić divno proigrava Veselinovića u 19. minuti, ovaj ponovo šutira malo pored gola gostiju. Sadiković dobro izvodi slobodan udarac sa 25 metara, ali lopta odlazi tik pored stative. Sjajna šansa za naš tim u 44. minuti. Nakon kornera i gužve u kaznenom prostoru, Kosorić iz dobre situacije šutira pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Željezničar je poveo u 49. minuti. Kostić je oborio Ramovića na 25 metara, a glavni sudija je svirao slobodan udarac i pokazao drugi žuti karton defanzivcu Tuzle. Loptu je namjestio Semir Štilić, sjajno šutira i pogodio za veliko slavlje na Grbavici. 

Nevjerovatna prilika za Plave u 58. minuti. Ramović je ubacio sa strane, Veselinović lucidno prevario Nukića, šutira Fejzić sjajno odbranio, na odbijenu loptu je natrčao Štilić i šutirao, ali je ponovo Fejzić odbio, te je ponovo na odbijenu loptu natrčao Sadiković u šutirao, ali je Fejzić pokazao sjajne odbrane još jednom. U narednom napadu Veselinović šutira tik pored gola Tuzle.

Ubiparip glavom u 63. minuti šutira, Kjosevski lagano hvata. Željo prijeti i u 71. minuti, Ramović je spustio za Lendrića čiji udarac iz peterca blokira hasanović, u narednom napadu Štilić pokušava, defanzivci blokiraju, potom Veselinović loše šutira iz kaznenog prostora. Željo je nastavio sa atacima, a u 78. minuti najveću šansu na utakmici propustio je Lendrić kada mu se lopta odbila, krenuo je sam na gol, ali je Fejzić sjajnom paradom odbranio. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu na Grbavici protiv Čelika.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stevanović, Kosorić, Ikić, Pavić – Sadiković (Bojo od 67.), Alispahić – Ramović, Štilić (Jamak od 91.), Veselinović (Mujezinović od 75.) – Lendrić.
Tuzla City: Fejzić (Muminović od 83.) – Nukić, Kostić, Morris, Leković – Hadžanović, Hasanović – Kulović (Crnkić od 76.), Arežina (Beganović od 52.), Šarčević – Ubiparip.
Žuti kartoni: Kostić, Stevanović, Crnkić, Alispahić,
Crveni karton: Kostić (dva žuta)