Željezničar će u okviru 22. kola gostovati kod Slobode, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se obratio šef struke, Amar Osim i kapiten, Sulejman Krpić.

– Vraćam se u Tuzlu, nisam rodom iz Tuzle, ali sam proveo četiri godine u Tuzli. Bilo je lijepih, ali i loših trenutaka, više onih lijepih. Moj klub je sada Željezničar, ja sam profesionalac, borim se, mogu još bolje. Bili smo u depresiji zbog loših rezultata, ali isto je i sa vrhunskim igračima. Padali smo u nekim momentima, znate koliko smo imali poraza, ali kako je novi stručni štab došao popravio se odnos igrača prema njima, desila se velika promjena. U svlačionici su svi zadovoljni, nije što je tu šef, ali tako je, kazao je Krpić i dodao:

– Kvalitet Slobode, ja nisam igrao puno sa tim igračima, ali mislim da su nam kada smo igrali sa njima na Grbavici, svaki igrač se pogledao u oči i rekao da su ozbiljna ekipa i da treba biti oprezan što smo osjetili na Grbavici. Izvukli smo najbolje od njih, ali smo trenirali ove sedmice i pripremamo se da ostvarimo dobar rezultat tamo što nam je i cilj. Kvaliteta imaju sigurno, ali kako će se utakmica otvoriti to ćemo vidjeti. Tu sam u Željezničaru, borim se za taj klub i tako ću se i ponašati, sve profesionalno.

Ekipa je nakon konferencije za medije otputovala u Lukavac gdje će boraviti i trenirati do sutrašnjeg meča.

Utakmica se igra u subotu u 17:30 sati uz prenos na Moja TV. Pravdu na susretu starih rivala će dijeliti Dragan Petrović i pomoćnici Sreten Udovičić i Igor Radaković. 

Foto: Ines Lučić, fkzeljeznicar.ba