Omladinci Željezničara igrali su utakmice Omladinske Premijer lige BiH. Pioniri su poraženi od Slobode sa 3:2, dok su kadeti bili bolji od Tuzlaka sa 4:2.

Pioniri Plavih su utakmicu u Tuzli sjajno otvorili i nakon 15 minuta vodili sa 2:0. Oba gola postigao je Din Ćutahija. Ipak, u drugom poluvremenu su domaći napravili veliki preokret. Prvo je u 40. minuti Avdić donio smanjenje na 2:1, a u 60. minuti sa bijele tačke poravnava Avdihodži. Kada se činilo da će rivali podijeliti bodove, u posljednjoj sekundi utakmice Avdić drugim golom donosi veliku pobjedu svojoj ekipi. Naš tim je igrao u sastavu: Gusinac, Tabaković, Hubanić, Hasić, Ćutahija, Ćorić, Mulaosmanović, Behlulović, Miftari, Lukovac, Šušić. Još su igrali: Grciš, Šoljić, Kulašin.

Za razliku od mlađih kolega, kadeti Želje bili su sigurno u Tuzli. Slavili su sa 4:2, a golove za tim sa Grbavice su postigli Džanko, Husić, Drina i Ramić, dok su za domaće pogađali Muratović i Kadrić. Tim Adina Mulaosmanovića igrao je u sastavu: Muftić – Cacan, Panjeta, Drina, Džanko – Duraković, Ramić – Hadžić, Salanović, Musić – Huskić. Sa klupe su ušli u igru: Aljić, Ahmić, Sojkić, Beća.

Foto: Sport1.ba