Omladinci Željezničara igrali su utakmice Omladinske Premijer lige BiH. Kadeti su savladali Zrinjski sa 3:2, dok su pioniri bili bolji sa 1:0, te su tako obje selekcije ostale na prvim mjestima.

U subotu su Plavi savladali Zrinjski sa 1:0, a gol odluke je postigao Darko Hrkalo. Za naš tim koji sa klupe predvodi Edim Hadžialagić su igrali: Bjelica, Durić, Otajagić, Kobašević, Kočević, Jaganjac, Mašala, Karišik, Halilović, Hrkalo, Rastoder. Sa klupe su ušli: Trnka, Pajatak, Brković, Serdarević.

Pioniri su nakon 14 kola prvi na tabeli sa bodom prednosti u odnosu na Sarajevo.

U jednoj zanimljivoj utakmici kadeti Želje su pobijedili Zrinjski sa 3:2. Gosti su poveli golom Petra Miličevića. Uslijedila su tri gola naše ekipe, dva je zabio Madžid Šošić, a jedan Faruk Duraković. Konačnih 3:2 je postavio Nikša Šilić. Ekipa Milana Gutovića igrala je u sastavu: Brajlović, Fejzić, Beća, Drina, Duraković, Pehilj, Šošić, Džanko, Gasal, Husić, Musić. Još su igrali: Hasić, Ćorić, Mulaosmanović, Hodžić, Karalić.

Željo je na vrhu tabele sa dva boda prednosti u odnosu na Široki Brijeg koji ima utakmicu manje. U narednom kolu kadeti i pioniri gostuju kod Zvijezde 09.

POGLEDAJ GALERIJU