Juniori Željezničara su u okviru 11. kola Omladinske Premijer lige BiH remizirali sa Radnikom odigravši 1:1.

Fudbaleri do 19 godina našeg Željezničara, predvođeni Omerom Joldićem, remizirali su na Grbavici sa bijeljinskim Radnikom 1:1. Željo je došao u prednost golom Semira Dacića u 22. minuti. Nakon toga su Plavi imalo nekoliko dobrih prilika, ali nisu ih realizovali. Kazna je stigla u samom finišu kada Arsen Knežević pogađa za 1:1. Željo je igrao u sastavu: Dujmović – A. Šehić, Zilić, Velić, Beširević – Osmanović, Nuhanović – E. Šehić, Dacić, Demirović – Hasanović. Još su igrali: Mujarić, Midžić, Karišik, Dubakčić.

– Razočaran sam igrom, razočaran sam pristupom i naravno da sam razočaran i rezultatom. Mislim da smo kod 1:0 imali tri, četiri izgledne situacije da riješimo utakmicu. Međutim, izuzetna nonšalantnost nas je koštala ova dva boda. Igrali smo protiv jedne organizovane, disciplinovane ekipe, ali smatram da smo kvalitetnija ekipa i da smo danas morali pobijediti. Ne postoji nikakvo opravdanje za ovako loš pristup, morat ćemo malo da to dublje analiziramo. Za Velića i Demirovića koji su zbog povreda napustili igru ne znamo još ništa, sutra će odraditi medicinske preglede, rekao je Omer Joldić.

Juniori Plavih će u utorak od 14 sati u okviru UEFA Omladinske Lige prvaka gostovati kod Lokomotive. Ekipa putuje u nedjelju u Zagreb.

POGLEDAJ GALERIJU