Juniori Željezničara u srijedu će u okviru Omladinske Lige prvaka odmjeriti snage sa Ludogoretsom, a ekipa je sinoć doputovala u Bugarsku.

Juniorska selekcija Željezničara prošle godine, predvođena Admirom Adžemom, osvojila je titulu prvaka BiH, te tako uzela učešće u Omladinskoj Ligi prvaka. Voljom žrijeba, Željo će odmjeriti snage sa bugarskim prvakom, Ludogoretsom. Prva utakmica je na rasporedu već sutra od 15 sati po lokalnom vremenu, a od 16 po vremenu u BiH.

Juniori sa trenerom Omerom Joldićem sinoć su stigli u Bugarsku. Plavi su smješteni u hotelu Ostrovche, a danas će odraditi i trening u kampu Ludogoretsa u Razgradu.

– Ludogorets je organizovan klub, svi smo upoznati sa uspjesima seniorske ekipe. Uložili su ogroman novac u omladinski pogon i imaju sjajnu infrastrukturu. Iza sebe imaju već 12 odigranih utakmica u Ligi prvaka, tako da možemo reći da su puno iskusniji od nas. Ipak, mi imamo svoje adute i došli smo da napravimo što bolji rezultat za revanš na Grbavici, kazao je Omer Joldić.

Juniori koji su doputovali u Razgrad su: Jasmin Kršić, Filip Dujmović, Amir Velić, Dražen Dubakčić, Aldin Šehić, Amar Beširević, Enio Zilić, Dženan Osmanović, Alen Nuhanović, Tarik Karišik, Denis Žerić, Semir Dacić, Ismar Midžić, Eldar Šehić, Haris Hajdarević, Anes Demirović, Bilal Brajlović, Kemal Mujarić, Ahmed Hasanović i Ajdin Mujagić.

U nastavku pogledajte fotogaleriju hotela u kojem su Plavi smješteni.

POGLEDAJ GALERIJU