Nekadašnji golman Splita, Zadra i Solina, Josip Bender, novi je igrač Željezničar. Izdanak Hajdukove omladinske škole potpisao je jednoipogodišnji ugovor s našim Klubom uz opciju produženja na još jednu godinu.

IMG 8585

Foto: Armin Heric/fkz.ba

Josip Bender je rođen 1. marta 1995. godine u Dubrovniku. Prošao je omladinske selekcije splitskog Hajduka, a u seniorskom fudbalu branio je boje Splita, Zadra i Solina. S ekipom Željezničara boravi od 22. januara, a ističe da se lako uklopio u ekipu.

– Željino ime samo za sebe govori dovoljno, veliki klub na našim prostorima pogotovo u BiH i o povijesti Kluba i ne treba pričati previše. Čast i privilegija je biti dio takvog kluba. Već mjesec dana sam tu, svi momci su super, adaptacija neka nije ni trebala i hvala im na tome. Od ranije sam poznavao Lendrića, Blaževića, Ikića i Juričića i vrlo lako sam se uklopio. Navijači i stručni štab od mene mogu očekivati da ću davati maksimum na svakom treningu, na terenu i van njega, te da ću biti primjer i dostojanstveno predstavljati Želju, kazao je Bender.

IMG 8597

Foto: Armin Heric/fkz.ba