Juniori Željezničara će sutra u okviru UEFA Omladinske Lige prvaka dočekati bugarski Ludogorets, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili trener juniora, Omer Joldić, te kapiten, Amir Velić.

– Mi smo prvu utakmicu odigrali krajem septembra u Razgradu. Bespotrebno je trošiti riječi o njima i njihovoj infrastrukturi. Mi smo upisali dobar rezultat u toj prvoj utakmici, ali sigurno da su oni sada saznali više o nama. Volio bih da dođe što više gledatelja. Utakmica je u 18 sati. Sigurno da će doći prijatelji i roditelji ovih mladih fudbalera, ali volio bih da tu bude što više gledatelja i da se pruži podrška ovim momcima. Utakmica je ovo koja bi mogla biti iskorak za omladinski bh. fudbal, ali i Omladinsku školu Fudbalskog kluba Željezničar. Imat ćemo određenih promjena u formaciji. Oni imaju odličnu tranziciju i tu smo malo griješili. Moramo ranije praviti blok, odnosno prekršaj. Bit će promjena u sastavu, a tu će biti i Anel Šabanadžović kojeg nije bilo u prvoj utakmici. Mi bi sutra mogli da ispišemo historiju omladinskog fudbala u Bosni i Hercegovini, jer dosada nijedna ekipa nije prošla prvog protivnika, kazao je Omer Joldić.

Utakmica se igra sutra od 18 sati. Prodaja ulaznica počinje u 12 sati, a cijena ulaznice za sjevernu i zapadnu tribinu iznosi 3 KM.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba