Juniori Željezničara će sutra u okviru drugog kola UEFA Omladinske Lige prvaka dočekati zagrebačku Lokomotivu, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili trener juniora, Omer Joldić, te kapiten, Amir Velić.

– Odigrali smo u Zagrebu 1:1, daje nam za pravo da se nadamo prolasku, očekuje nas 90 teških minuta, svi su zdravi, svi su u konkurenciji za prvih jedanaest, odigrali su tešku utakmicu protiv Sarajeva za vikend, pristup očekujem utakmicu kao protiv Ludogoretsa. Momci su dosta korektni i ispunjavaju ono što se od njih kaže, navijača će biti, pozivam ih na fer i korektno navijanje, znamo šta to znači, ovo su utakmice Lige prvaka, veoma su važne, samo dlanovi i grla, kao i prošli put što je bilo fenomenalno. Imamo trening u 14 sati koji ćemo odraditi, vidjećemo hoće li doći do promjene, ja otprilike znam početnih jedanaest, vjerujem da ćemo sutra respektujući protivnika ostvariti prolaz među 24 najbolje ekipe u Ligi prvaka, rekao je Joldić dodavši:

– Hajdarević je igrao malo više nego ostali igrači, ali to nam neće predstavljati problem. To su mladi organizmi, lakše im se regenerisati. Biće teže nego u Zagrebu, malo su nas i podcijenili, imamo svoje adute i s pravom se možemo nadati u dalju fazu takmičenja.

Utakmica se igra sutra u 16 sati!

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba