Željezničar u okviru 19. kola m:tel Premijer lige BiH dočekuje Široki Brijeg, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili Tomislav Ivković i Ermin Zec.

– Ovaj tjedan je bio što se tiče vremena ‘li – la’, ali smo ga dobro iskoristili. Moram pohvaliti pamet i inteligenciju Dine Pekića koji je organizirao i sjetio se sam da očisti teren od snijega uz pomoć ljudi koji su došli, kako bi nam omogućio tri dana odličnog treninga da bi mogli biti spremni za utakmicu u nedjelju. Igramo protiv ekipe koja je veoma slična nama, koja se dosta promijenila. Jaki su kao ekipa, ne pojedinačno, slično kao i mi. Imaju dobre rezultate, dobru seriju, digli su se na tabeli. Nama i njima je ovo zadnja utakmica, želimo je završiti na najbolji mogući način. Mislim da smo sposobni odigrati još jednu kvalitetnu utakmicu i zbog same atmosfere koja, vidim, vlada u gradu, barem od strane Manijaka, koji se spremaju napraviti spektakl i pomoći ovoj mladoj ekipi potpmognutoj isksutvom nekoliko igrača, da završimo sezonu na najbolji mogući način, a to je za nas pobjeda. Neće biti lako doći do nje, ali mislim da smo sposobni i karakterni da tu utakmicu završimo kako želimo. Kako god se utakmica završila, moji igrači su za mene dali maksimum. Zaista su, ko što uvijek ponavljam bili karakterni, radili su sve maksimalno, tako da ova utakmica neće odlučivati o njihovoj sudbini, već će biti još jedna u nizu u kojoj će htjeti pokazati i dokazati da imaju kvalitetu i karakter da ostanu u ovom klubu, kazao je Ivković.

IMG 1396

Foto: Armin Heric/fkz.ba

– Očekujemo tešku utakmicu. Široki je podigao formu, igraju dosta dobro i dobra su ekipa, ali mi igramo kod kuće, a i Manijaci spremaju nešto posebno za nas i ovim putem ih pozivam u što većem broju. Mi možemo obećati da ćemo se bacati na glavu za svaku loptu i probat ćemo da osvojimo tri boda i da na pauzu odemo zadovoljni, istakao je Zec.

IMG 1370

Foto: Armin Heric/fkz.ba

Utakmica Željezničar – Široki Brijeg igra se u nedjelju od 15 sati. Prodaja ulaznica vršit će se u subotu i u nedjelju.