FK Željezničar obavještava navijače, članove, sponozore i prijatelje Kluba da će istočna tribina biti završena do 5. marta, a otvorenje istoka za navijače će biti početkom aprila na prvoj utakmici Lige 6.

Ovo je potvrđeno na radnom sastanku između predstavnika FK Željezničar i izvođača radova. Sastanku su prisustvovali predsjednik Nadzornog odbora Kluba, Senad Misimović, direktor, Mirsad Šiljak, generalni sekretar, Amer Duvnjak, predstavnici izvođača radova GP Butmir, Kenan Muzur i Mirza Potogija, te prisutni Nadzorni organ, Isak Medić. Glavni zaključak sastanka je da je dogovoren obavezan rok završetka gradnje istočne tribine.

Izvođač radova je, nakonvremenskih neprilika odnosno hladnog vremena u januaru, izgubljeno vrijeme nadoknadio radom u noćnim satima, tako da odstupanja od predviđenog roka neće biti.

Nakon 5. marta će biti neophodna ispitivanja terena i betona, te tehnički prijem. Tribina će biti otvorena za gledaoce na prvoj utakmici Lige 6 koja će se igrati 1. ili 5. aprila. Također, krenut će se i u fazu vanjskog uređenja iza istočne tribine, te prilaza južnoj tribini.

A onda su bageri odnijeli stari istok, a vrag odnio šalu…

POGLEDAJ GALERIJU