Fudbaleri Željezničara su u okviru 4. kola Lige za prvaka remizirali sa Širokim Brijegom 1:1.

U 14. minuti prva prilika na utakmici. Ramović je dodao do Zajmovića koji šutira, Bandić odbija, a Marković u posljednji trening izbacuje loptu ispred Zakarića. Dvije minute poslije Vranješ pokušava sa distance, ali njegov udarac odlazi preko gola. U 18. minuti Baraban šutira sa 25 metara, ali pokušaj odlazi daleko od našeg gola.

Dobra prilika za Široki u 21. minuti. D. Ćorić je istrčao pred naš gol, ali je Kjosevski dobro reakcijom omeo fudbalera Širokog koji je šutirao preko gola. Sjajna šansa za Želju u 22. minuti. Zajmović je sjajno probio, ubacio, Barišić odbio do Ramovića čiji udarac sa 10 metara sjajno brani Bandić. Narednu priliku Plavi propuštaju u 34. minuti. Zakarić je iz kornera ubacio na prvu stativu, Ramović šutirao, ali je Bandić sigurno uhvatio.

Gosti su poveli u 36. minuti. Baraban je ubacio sa desne strane, a sa pet metara loptu u mrežu ubacio Bagarić. Veliku priliku Široki propušta u 41. minuti. Nakon sjajne kontre lopta dolazi do Ćorića koji je šutirao na prazan gol, ali je Graovac glavom spasio našu mrežu. Bagarić u 44. minuti iskosa trči na naš gol, ali udarac sa 20 metara odlazi preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

U 50. minuti nakon kornera lopta dolazi do Graovca koji šutira preko gola. Marković šutira u 55. minuti, Kjosevski sigurno hvata. U 63. minuti nova dobra kontra gostiju, a udarac Barabana sa 20 metara brani Kjosevski. Minutu poslije ponovo Baraban šutira sa 20 metara, Kjosevski još jednom spašava naš gol. Vranješ je u 82. minuti šutira iz prekida sa 30 metara, ali je Bandić odbranio.

Pokušao je i Ubiparip sa 20 metara  u 85. minuti, ali udarac odlazi visoko preko gola. Ubiparip je ubacio u 89. minuti, a udarac glavom Graovca hvata Bandić. Do remija Plavi stižu u 93. minuti fascinantnim golom Kjosevskog sa 80 metara.

Narednu utakmicu Željezničar igra u srijedu u okviru polufinala Kupa BiH. Susret na Grbavici sa Slobodom počinje u 18 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stevanović (Mehremić od 71.), Bogičević, Graovac, Hadžić (Šabanadžović od 59.) – Hajdarević, Vranješ – Zakarić, Rampović, Zajmović (Kajkut od 79.) – Ubiparip.
Široki Brijeg: Bandić – Matić, Barišić, D. Ćorić (Peko od 70.), Baraban (Kožul od 80.), Ćorluka, J. Ćorić (Perković od 85.), Begonja, Bralić, Bagarić, Marković.
Žuti kartoni: Stevanović, Mehremić, Bandić.