Fudbalski klub Željezničar je danas uručio 160 sezonskih karata predstavnicima domova i udruženja koja brinu o djeci i mladima uključujući djecu s posebnim potrebama i djecu iz marginaliziranih grupa.

13 udruženja i ustanova su primile sezonske ulaznice uključujući Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave, SOS Dječije selo, Centar Vladimir Nazor, Organizacija Respekt, Plivački klub SPID te udruženja Budi mi drug, Sumero, Pro Reha, Srce za djecu oboljelu od raka, Dajte nam šansu, Zdravo odrastanje, Život sa Down sindromom i EHO za pomoć djeci sa teškoćama sluha i govora.

Ulaznice za sezonu 2023/24 glase na ime organizacije i mogu ih, naizmjenično i bez ograničenja, koristiti djeca, članovi i štićenici kao i staratelji i roditelji u pratnji.

– Danas su sa nama sjajni mladi ljudi koji se svakodnevno bore sa velikim životnim izazovima i sretni smo da im, uz pomoć naših prijatelja iz poslovnog svijeta, možemo omogućiti da budu dio naše plave porodice na Grbavici, istakao je Jusuf Tanović, potpredsjednik Upravnog odbora FK Željezničar i voditelj ovog projekta.

Uz karte koje je osigurao klub, većinu su donirale društveno odgovorne kompanije i pojedinci. FK Željezničar se na podršci i doniranim kartama zahvaljuje svima koji su podržali ovu akciju uključujući kompanije General Logistic, Walter Code, PROMO, Udruženje Ćurčića Vakuf i posebno firmi Symphony Operations BH zajedno sa poslovnim prijateljima g. Mersad Čavćić, g. Zlatan Menković, g. Mušan Durić i g. Sani Hadžiahmetović.