U Plavom salonu Stadiona Grbavica održana je konferencija za medije na kojoj je FK Željezničar zvanično predstavio nove fudbalere, Semira Kerlu i Muhammeda Musu.

Medijima su se obratili Aldin Čenan, sportski direktor FK Željezničar, te fudbaleri Semir Kerla i Muhammed Musa.

– Već znate da su u naše redove stigli Kerla i Musa. Izrazio bih zadovoljstvo na tome. Što se tiče Muse dogovorili smo saradnju sa turskim klubom u oba smjera. Sredinom priprema on je stigao, priključio se ekipi i radi dobro. Posljedni igrač koji je stigao u naše redove je Semir Kerla. Mislimo da će dati ono što treba Želji jer vjerujemo da on igrački i karakterno pripada ovom Klubu, kazao je Aldin Čenan koji se zahvalio medijima na kvalitetnom praćenju.

Potom se medijima obratio Muhammed Musa koji je istakao zadovoljstvo nakon dolaska u Želju.

– Veoma sam sretan biti dio ove porodice. Stigao sam u Antaliju i sve je prošlo super, igrači i trener su sjajni i ako Bog da vidjet ćemo odlične predstave. Treninzi su bili žestoki i to mi se sviđa jer želim biti spreman. Moja prva iskustva su jako dobra ovdje u Sarajevu. Na pripremnim utakmicama sam vidio da se igra kvalitetan fudbal ovdje i jedva čekam početak prvenstva, rekao je Muhammed Musa.

Defanzivac Semir Kerla je govorio o ponovnom dolasku na Grbavicu i njegovom motivu.

– Ovdje se dosta toga promijenilo od mog posljednjeg boravka. Još uvijek se upoznajem sa igračima i stručnim štabom. Kada sam razmišljao o dolasku, jer treći put nije malo da se vratim, tražio sam motivaciju i tražio sam osjećaj koji me vodi u karijeri. Jedno bez drugog ne može i kada sam sagledao sve stvari vidio sam da tu pripadam. Klub je odlično organizovan, sve dobro funkcioniše. To nama igračima daje garant. Zahvalio bih se na korektnim razgovorima. Predsjednik i direktor su pokazali kako se pregovara sa igračem, istakao je Semir Kerla.

Na pitanje novinara o statusu Ivan Kostića, Aldin Čenan je odgovorio da je FK Željezničar uradio sve zakonski.

– Što se tiče Kostića išao je s nama na pripreme. Mi imamo papir raskida ugovora sa Slobodom. Oko certifikata i ostale dokumentacije čekamo papire od FIFE i kada sve dobijemo igrač će biti proceduralno registrovan. Najbitnije je da sve radimo zakonski, naveo je Aldin Čenan.

POGLEDAJ GALERIJU