U Plavom salonu Stadiona Grbavica održana je konferencija za medije na kojoj je FK Željezničar zvanično predstavio novog generalnog sponzora ZiraatBank.

U narednom periodu dres najtrofejnijeg bh. kluba krasit će logotip jedne od najrespektabilnijih banaka, ZiraatBank. FK Željezničar je u projekat pronalaska generalnog sponzora krenuo još 2016. godine, a na Facebook stranici možete pogledati video koji pojašnjava način pronalaska sponzora.

POGLEDAJ GALERIJU

Na današnjoj konferenciji za medije obratili su se predsjednik FK Željezničar, Senad Misimović, marketing menadžer, Amira Bajrović, te generalni direktor ZiraatBank, Ali Riza Akbaš.

– FK Željezničar se povezuje i nastoji biti korespodentan sa značajnim svjetskim brendovima. ZiraatBank je jedna takva, banka broj jedan u Turskoj, firma kćerka u BiH je prepoznala sve pozitivno u našem Klubu i smatramo da je generalno sponzorstvo održiv put kako bi klub iamo mogućnost da dijeli svoje znanje sa respektabilnim svjetskim kompanijama. Želimo ostvariti i šira partnerstva sa ZiraatBankom, u dijelu revolvinga, garancija i povezivanja sa klijentima te se nadamo da ćemo i dogodine nastaviti partnerstvo. Poruka navijačima je da je jako lijepo razgovarati sa sponzorima kada imate uspješan sportski segment, kada imate igrače koji su prvi na tabeli i u polufinalu Kupa BiH. Oni će časno i pošteno nositi na svojim dresovima logo ZiraatBank. Ponovit ću po ko zna koji put da smo mi servis sportskom segmentu i najveći fokus je na sportskom rezultatu ove i narednih godina. Igrači neće iznevjeriti, znamo šta su naši zadaci do kraja sezone i dalje, rekao je Senad Misimović, predsjednik FK Željezničar.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

– Prije svega, želim da vam poželim dobrodošlicu i u svoje ime. Iznimno je zadovoljstvo prisustovati ovako važnom događaju i raditi na ovako značajnim projektima za FK Željezničar. Partnerstvo sa ZiraatBank izrazito će doprijeniti konsolidaciji Kluba u raznim segmentima. Kao kolektiv FK Željezničar iznimno smo zahvalni Ziraat banci što je prepoznala ambicije i zdrav razvojni proces kroz koji Klub trenutno prolazi. Uvjereni smo da ćemo dvojako raditi na promovisanju komplementarnih misija i zajedničkih vrijednosti. Današnje predstavljanje generalnog sponzora rezultat je obostrano posvećenog i napornog rada koji će u konačnici doprinijeti jačanju pozitivne i transparentne slike modela rada i rezultata Kluba široj javnosti, istakla je Amira Bajrović, marketing menadžer Kluba.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

– Želim izraziti sreću i zadovoljstvo što se nalazim danas ovdje i želim da uputim svoje duboko poštovanje veteranima koji su ovdje prisutni, predstavnicima medija, samim igračima, a i Upravi kluba. Turska i BiH imaju veliku i dugu historijsku povezanost i zajedničke korijene, ali ZiraatBank već 22 godine posluje u BiH. Ja sam u BiH došao 22. februara 2012. godine, a kada sam došao primijetio sam da imamo dosta zajedničkih stvari. Od prvog dana kad sam stigao u ovu zemlju, osjećao sam se kao dio nje, te sam sa svojim saradnicima razgovarao kako možemo doprinijeti ovoj zemlji, kako sa ekonomskog tako i sa društvenog aspekta. Vrlo dobro poznajem i fudbal, i igrače koji su igrali u BiH i sada i ranije. Recimo ja se sjećam kada je gospodin Tarik Hodžić igrao za Galatasaray, a mi smo vjerovali da kao Ziraat banka trebamo dati podršku fudbalu. Posljednjih pet godina smo među sponzorima nacionalnog fudbalskog tima Bosne i Hercegovine, a kao što je i gospodin Senad spomenuo posljednje dvije godine imamo saradnju sa Željom, rekao je generalni direktor Ziraat Bank, Ali Riza Akbaš.

FK Željezničar još jednom želi dobrodošlicu ZiraatBank u porodicu Plavih, te se nadamo da ćemo zajedno u budućnosti imati mnogo razloga za slavlje. Ugovor FK Željezničar i ZiraatBank potpisan je do kraja naredne sezone. U nastavku pogledajte video sa konferencije za medije i kompletno obraćanje govornika.