FOTO: FK Željezničar predstavio ekipu za sezonu 2016/2017

U Plavom salonu Stadiona Grbavica održana je konferencija za medije na kojoj je FK Željezničar predstavio ekipu za sezonu 2016/2017.

FK Željezničar je zvanično u prostoriji Plavog salonu predstavio ekipu za narednu sezonu. Nakon prozivanja i predstavljanja fudbalera, šef stručnog štaba, Miloš Kostić, osvrnuo se na očekivanja.

– Prije svega koristim se prilikom da vas sve pozdravim i da vam se zahvalim što ste danas sa nama, ali i što ste nas veoma profesionalno i korektno pratili tokom priprema. Iza nas je mjesec i pol predanog rada i vjerujem da smo spremni za sve izazove koji nas očekuju u narednoj sezoni. Sigurno će biti teško jer sve ekipe imaju kvalitet, ali naš cilj je da se borimo za najviši plasman. Vjerujem da imamo igrače koji mogu ostvariti naše rezultatske ciljeve. Ovom prilikom bih se želio zahvaliti upravljačkim strukturama Kluba koje su nam zaista obezbijedile sve potrebne uslove za rad. Za kraj, pozvao bih naše Manijake da nam pruže podršku jer bez njih sve ovo što radimo u Klubu nema smisla. Zaista vjerujem da će biti naš 12. igrač, kazao je Miloš Kostić.

Potom se medijima obratio kapiten ekipe, Aleksandar Kosorić, koji je govorio i proteklom periodu priprema Želje, te o očekivanja u narednoj sezoni.

– Dobar dan svima i hvala u moje i ime cijele ekipe što ste se odazvali našem pozivu. Nakon ljetnje pauze sa nestrpljenjem iščekujemo da istrčimo na teren pred naše Manijake. Pripreme na Kupresu i u Sloveniji su nam pomogle da se adaptiramo jedni na druge i siguran sam da sada vrlo dobro znamo šta je naš zadatak na terenu, kako individualno, tako i ekipno. U ekipi imamo nekoliko novih igrača koji su se dobro uklopili i koji će siguran sam biti od velike pomoći na našem putu. Već u prvom kolu nas očekuje najveći derbi bh. fudbala i sigurno je da će to biti veliki test za nas, ali igramo pred svojim navijačima i želimo uz njihovu podršku na najbolji način otvoriti prvenstvo, rekao je Aleksandar Kosorić.

Nakon toga uslijedilo je fotografisanje fudbalera Željezničara koji će braniti boje dresa u narednoj sezoni.

FK Željezničar je ovom prilikom svojim vjernim navijačicama, Fati i Irmi, uručio godišnje karte.

POGLEDAJ GALERIJU