Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 3. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Vitez sa 1:0.

U četvrtoj minuti Smriko šutira glavom, a Antolović sigurno brani. Četiri minute poslije Đelmićev udarac brani Živković. U 10. minuti Stokić šutira, ali je golman domaćih ponovo bio odličan. Devet minuta nakon toga Bogdanović nakon kornera odlično šutira glavom, ali je Živković bio nesavladiv.

Nakon greške domaćeg fudbalera, Stokić se našao u prilici, šutirao iz voleja, ali je Živković paradom izbacio loptu u korner. Minutu poslije Muminović šutira sa vrha kaznenog prostora, a Antolović brani. Dvije minute prije kraja udarac sa distance brani Antolović.

U trećoj minuti nastavka Žerić šutira sa 20 metara preko gola. U 53. minuti erić lucidno ostavlja loptu za Memiju koji šutira, a Živković brani u korner. Tri minute poslije Stokić izlazi pred golmana Živkovića koji ponovo brani svoj gol. U 59. minuti Plavi dva puta prijete. Prvo je Đelmić šutirao, a potom i Stokić, ali je golman Viteza bio na visini svog zadatka.

Beganović je zamijenio Žerića u 63. minuti. Jedanaest minuta prije kraja D. Sadiković snažno šutira iz slobodnog udarca, ali je Živković po ko zna koji put fenomenalno intervenisao. E. Sadiković je zamijenio D. Sadikovića, a pred kraj susreta Thiago je ušao umjesto Stokića.

U posljednjoj minuti regularnog dijela Željo dolazi do vodstva. Kokot je odigrao povratnu loptu, a Enis Sadiković snažnim udarcem sa 20 metara zatresao mrežu Viteza.

POGLEDAJ GALERIJU