Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 13. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Olimpic sa 3:2.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Memija, Kosorić, Jahić, Stanić – Blagojević, Marković, M. Stevanović, Radinović, Križman – Lendrić. Gosti sa Otoke su od prve minute igrali u sastavu: Bandović, Holi, Bjelak, Osmanović, Kobiljar, Karić, Zulčić, Plakalo, Mikuličić, Lelić, Drljević.

Iz prve prilike na utakmici Željo je poveo. Igrala se 11. minuta kada je Marković sjajno uposlio Ivana Lendrića, a ovaj zaobišao Bandovića i pogodio za vodstvo Plavih. U narednoj minuti je Memija dobio žuti karton. U 15. minuti Memijin ubačaj sa strane odlazi nekoliko centimetara iznad gola gostiju.

Nakon prekida u 28. minuti Mikuličić šutira glavom, ali je Kjosevski sigurno uhvatio loptu. Dvije minute poslije Lendrić sa 25 metara pokušava, ali šutira direktno u dobro postavljenog Bandovića. Ponovo Lendrić prijeti dvije minute poslije. Ovaj put, glavom šutira preko gola nakon ubačaja M. Stevanovića. U narednoj akciji agilni M. Stevanović ubacuje, a Kržiman ne uspijeva kvalitetno zahvatiti loptu i njegov pokušaj odlazi pored gola.

U 34. minuti nakon dobre akcije Blagojević šutira, Bandovića brani, M. Stevanović odbijenu loptu ubacuje u kazneni prostor, ali lopta ne dolazi do fudbalera u bijelim dresovima. U nastavku akcije udarac Križmana u posljednji trenutak blokira Bjelak. Minutu poslije, Lendrić iskosa volejom šutira preko gola.

Blagojević u 43. minuti ubacuje iz kornera, a udarac glavom M. Stevanovića hvata golman Olimpica. Minutu poslije Kosorić sa 25 metara snažno šutira, ali lopta odlazi preko gola. U posljednjoj minuti prvog dijela Željo je udvostručio prednost. M. Stevanović je sa strane povukao loptu i fantastičnim udarcem pogodio rašlje gostujućeg gola. Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom Želje od 2:0.

U trećoj minuti nastavka Zulčić je zaradio žuti karton. Dvije minute poslije Blagojević ubacuje iz kornera, a udarac Markovića sa gol linije izbacuje Holi. U 53. minuti Križman ubacuje, Marković ponovo glavom šutira, a Bandović sjajno brani. U nastavku akcije Križman iskosa pokušava, ali i ovaj put je Bandović na visini zadatka. U 55. minuti Blagojević je dobio žuti karton, a Osmanković je zamijenio Mikuličića. Nekoliko minuta nakon toga Udovičić je zamijenio Osmanovića.

Radinovića je u 58. minuti zamijenio Bekrić. Marković u 66. minuti proigrava Lendrića čiji udarac brani Bandović. Gosti su u 69. minuti smanjili prednost Željezničara. Nakon brze kontre, Sanjin Lelić izlazi pred gol našeg tima i rutinski plasira loptu u gol. Križmana je zamijenio Lazić. Marković u 73. minuti šutira pored gola sa 20 metara. U 78. minuti Drljevića je zamijenio Vrdoljak.

U 80. minuti Grbavica je ponovo slavila gol. Nakon greške zadnje linije gostiju, Ivan Lendrić je uzeo loptu pogodio prazan gol gostiju. Minutu poslije je Zulčić zaradio crveni karton. U 86. minuti je uz velike ovacije igru napustio M. Stevanović, a umjesto njega je zaigrao mladi Žerić. U 90. minuti Olimpic postiže i drugi gol. Lelić je ubacio sa strane, a Plakalo zatresao našu mrežu. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te je Željo tako savladao Olimpic sa 3:2.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra u nedjelju protiv Širokog Brijega. Utakmica na Pecari počinje u 16:30 sati!

POGLEDAJ GALERIJU