Fudbaleri Željezničara su u okviru 21. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Zvijezdu 09 sa 3:0.

U petoj minuti Štilić ubacuje iz kornera, Ramović glavom šutira preko gola. Željo je poveo u 19. minuti. Bojo je nakon lijepog proigravanja ubacio sa desne strane, a defanzivac Zvijezde 09 je ispred Veselinovića pokušao izbiti loptu, ali je pogodio svoju mrežu. Dvije minute poslije velika prilika za Lendrića koji iz kaznenog prostora šutira preko gola.

U 23. minuti Ramović šutira, Vujanac sigurno brani. U 30. minuti Plavi ponovo opasno prijete. Prvo je Sadiković udarcem iskosa sa 20 metara pogodio stativu, a potom Ramović pogađa spoljni dio mreže. Nakon kornera je Ramović šutirao glavom, a Vujanac odbranio. Ejike u 35. minuti iskosa šutira, ali bilo je to lagano za Kjosevskog. U 40. minuti bilo je 0:2. Štilić je gurnuo za Stevanovića, ovaj odigrao povratni pas za Ramovića koji je rutinski zatresao mrežu Zvijezde.

U 53. minuti Tojčić šutira glavom malo pored našeg gola. U 58. minuti naš tim dolazi do novog gola. Bojo je ubacio, Sadiković šutira, a Ivan Lendrić skrenuo loptu u mrežu. Tri minute poslije iskosa šutira Veselinović, Vujanac brani. U 63. minuti velika prilika za Zvijezdu, ali se naš tim uspio odbraniti sa gol-linije. Đelmić u 80. minuti pokušava, Kjosevski ponovo siguran.

Bojo u 81. minuti prolazi po lijevoj strani, dodaje do Alispahića čiji udarac sjajno brani Vujanac. Minutu poslije Mujezinović sa 18 metara šutira preko gola domaćih. U sudijskom vremenu Alispahić je šutirao iz slobodnog udarca, lopta otišla malo preko gola. U narednom napadu lucidan pokušaj Alispahića brani Vujanac. Ostalo je 3:0.

Željezničar narednu utakmicu igra u okviru 1/4 finala Kupa BiH protiv Borca. Susret u Banjaluci počinje u 18 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stevanović, Kosorić, Ikić, Šehić – Sadiković, Bojo – Ramović, Štilić (Alispahić od 69.), Veselinović (Mujezinović od 80.) – Lendrić (Dacić od 71.).
Zvijezda 09: Vujanac, Mandić, Rakić (Đelmić od 46.), Haljeta (Milošević od 53.), Tojčić, Šujić, Ejike, Janković, Popara (Karić od 68.), Vojinović, Ahmetović.
Žuti kartoni: Sadiković, Mandić, Bojo