Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru drugog kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali domaći Olimpic sa 2:0.

Željo je počeo u sastavu: Fejzić – S. Stevanović, Kosorić, Boccaccini, Bevab – M. Stevanović, Šećerović, Radinović, Blagojević – Nikolić, Lendrić.

U devetoj minuti Blagojević je iskosa snažno šutirao, ali je Bandović uspio odbraniti udarac. Pet minuta poslije Šećerović je poslao loptu prema Lendriću koji je loše prihvatio loptu pred golom domaćih. Sjajna akcija Plavih u 18. minuti i velika prilika. S. Stevanović je ubacio sa strane, a Nikolić šutirao i pogodio stativu domaćeg gola. Nakon kornera je Blagojević pokušao, ali ostaje 0:0.

U 24. minuti Handžić šutira sa 20 metara, ali je Fejzić siguran. Radinović u 29. minuti šutira iz velike udaljenosti, ali je Bandović siguran. Dobra prilika za domaće u 33. minuti. Kobiljar je proigrao Handžića koji prolazi pored golmana našeg tima, ali potom iskosa šutira pored gola. Četiri minute poslije Lendrić sjajno hvata volej, ali Bandović paradom izbacuje u korner.

Igrala je 40. minuta kada Lendrić postiže glavom pogodak, ali je gol poništen zbog nedozvoljene pozicije. Tri minute poslije Plavi su vodili. Kosorić je izveo slobodan udarac, Nikolić propustio loptu, a Ivan Lendrić pogodio mrežu Olimpica. U posljednjoj minuti prvog dijela je Šećerović zaradio žuti karton.

Od prve minute nastavka Pozder je zamijenio Nikolića. U 50. minuti  M. Stevanović postiže gol, ali je ponovo Plavima gol poništen zbog nedozvoljene pozicije. U 61. minuti je Željo poduplao svoje vodstvo. M. Stevanović je ubacio sa strane, a Boccaccini svoju odličnu partiju krunisao golom. Radinovića je zamijenio Bekrić. U 80. minuti Turković je gađao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla pored naše stative. Minutu poslije Bekrić je pokušao lobovati Bandovića, ali mu je golman domaćih uhvatio loptu.

Lendrić se u 83. minuti sjajno gradi, a potom snažno šutira, ali Bandović uspijeva spasiti svoju mrežu. Tri minute prije kraja je Lendrića zamijenio Beganović. Minutu poslije je Beganović zaprijetio, ali je lopta otišla pored gola. U narednom napadu Pozder izlazi sam pred gol domaćih, ali njegov udarac odlazi pored gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te su tako Plavi osvojili tri boda.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra 6. augusta na Stadionu Grbavica. Protivnik od 20 sati je ekipa Širokog Brijega.

POGLEDAJ GALERIJU