Fudbaleri Željezničara su u pripremnoj utakmici remizirali sa kazahstanskim prvakom Astanom 1:1.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Boccaccini, Bogičević, Stojanović – Blagojević, Marković – M. Stevanović, Zeba, Zakarić – Lendrić.

U osmoj minuti napadač Astane, Llullaku je snažno šutirao sa 25 metara, a lopta je pogodila prečku našeg gola. Tri minute poslije duga akcija Plavih, Stojanović je ubacio, a na drugoj stativi M. Stevanović šutirao pored gola. U 21. minuti je Mayevski nakon grubog starta zaradio žuti karton.

Twumasi je u 25. minuti iskosa sa desne strane šutirao, a Kjosevski izbacio u korner. Minut poslije brz napada Želje. Nakon kombinacije sa Lendrićem, M. Stevanović je ubacio, a Zakarić sa pet metara šutirao, lopta je zakačila defanzivca gostiju i prošla pored stative. Nakon kornera je Stojanović sa 30 metara uhvatio volej, ali udarac odlazi pored lijeve stative gola Astane.

Plavi su poveli u 31. minuti. Zeba je izveo korner do Blagojevića, ovaj ubacio, a Boccaccini glavom matirao golmana Erića. Tri minute poslije je Twumasi dobio žuti karton. Isti igrač pet minuta poslije šutira pored našeg gola. Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom Želje od 1:0.

Od početka drugog dijela su umjesto S. Stevanovića i Markovića igrali Musa i Radinović. U 48. minuti Mayevski dobro šutira, Kjosevski izbacuje u korner. Nakon kornera je Astana poravnala. Ubačaj iz kornera je Lovgvinenko prebacio na drugu stativu gdje je Murtazayev glavom loptu pospremio u mrežu. U 54. minuti M. Stevanovoć proigrava Lendrića koji je izašao pred gol Astane, ali je Erić odbranio njegov udarac.

Velika prilika za Želju u 60. minuti.  Zakarić je ubacio, a M. Stevanović sa dva metra šutirao preko gola kazahstanskog prvaka. Dvije minute poslije Zeba iz slobodnog udarca šutira preko gola. U istoj minuti su Zebu i Kjosevskog zamijenili Bekrić i Fejzić.

Nikolić je u 65. minuti zamijenio Lendrića. Četiri minute poslije je Hasanović zamijenio Blagojevića. U 73. minuti je Stanić je zamijenio Zakarića, a tri minute poslije Osmanković i Žerić Boccaccinija i M. Stevanovića. Pet minuta prije kraja je Beširević zamijenio Stojanovića.

Plavi su ovom utakmicom okončali pripreme u Antaliji, a povratak u Sarajevo je planiran za sutra.

POGLEDAJ GALERIJU