Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 30. kola BH Telecom Premijer lige remizirali sa domaćom Slavijom 1:1.

Željo je počeo u sastavu: Fejzić – Memija, Kosorić, Bogičević, Kramarić – Zahirović, D. Sadiković, M. Stevanović, Halvadžić – Djermanović, Lendrić.

Teren je bio u jako lošem stanju, i nije dopuštao igru. U 25. minuti prva prilika na utakmici. Arsenijević je poslao dugu loptu prema Radovanoviću koji prolazi pored Fejzića, ali je potom šutirao pored gola. Dvije minute poslije Lendrić šutira u dobro postavljenog Lučića. U 33. minuti Čomor iz velike udaljenosti šutira visoko preko gola Plavih.

Radovanović u 35. minuti oštro ubacuje sa strane, ali Fejzić boksuje loptu. U 41. minuti agilni Radovanović šutira sa distance, ali Fejzić paradom izbacuje loptu u korner. U 43. minuti Djermanovića u posljednji trenutak blokira Papaz. Nakon kornera Kramarić sjajno šutira, ali je Lučić na visini zadatka.

U četvrtoj minuti nastavka Spalević iskosa šutira preko gola. U 59. minuti je zbog povrede Fejzić napustio igru, a umjesto njega je ušao debitant Aldin Ćeman. Samo dvije minute poslije Ćeman sjajnom paradom izbacuje loptu u korner nakon udarca Simovića.

Željezničar je u vodstvo došao u 73. minuti. M. Stevanović je uposlio Lendrića čiji ubačaj glavom Djermanović posprema u mrežu. 

U 78. minuti Radovanović šutira pored gola. Šest minuta prije kraja je Slavija izjednačila kada je odbijenu loptu Spalević pospremio u naš gol. Minutu poslije velika prilika za Plave kada udarac Bogičevića brani Lučić, a potom  i u narednom napadu udarac M. Stevanovića brani golman domaćih.

Dvije minute poslije velika prilika za Želju. D. Sadiković je uposlio M. Stevanovića čiji udarac brani Lučić. U sudijskom vremenu Halvadžić iskosa šutira, ali Lučić ponovo fantastično brani. Do kraja je ostalo 1:1.

Željezničar je sezonu završio na petom mjestu sa 55 osvojenih bodova.