Fudbaleri Željezničara su u okviru 22. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali sa Slobodom odigravši 0:0.

Tek u 18. minuti smo vidjeli prvu priliku. Nakon ubačaja Husejinovića sa strane, Pavić odbija, a Baraban makazicama šutira pored gola. Dvije minute poslije Pavić šutira sa distance, Vukliš izbacuje paradom u korner. U 21. minuti Alispahić šutira iz skraćenog kornera, ali Kjosevski jako dobro brani. Navijači našeg tima koji su stigli u vrlikom broju iz Sarajeva su na Tušanj ušli tek u 35. minuti.

U posljednjoj minuti prvog dijela nakon gužve u kaznenom prostoru šutirali su Mujezinović i Krpić, ali su domaći otklonili opasnost. Potom je nakon jednog duela Vukliš udario u lice Sipovića zbog čega je dobio žuti karton. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U 51. minuti Veselinović ubacuje iz kornera, Bogičević glavom šutira malo preko prečke. Baraban iskosa u 67. minuti pokušava, ali Kjosevski sigurno hvata. Naši navijači su utakmicu napustili u 84. minuti. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju u 18 sati, a protivnik će biti poznat sutra nakon posljednje utakmice 22. kola. 

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stevanović, Sipović, Bogičević, Pavić – Hajdarević, Šabanadžović – Veselinović (A. Zec od 86.), Mujezinović, Zajmović – Krpić.
Sloboda: Vukliš – Beganović, Ignjatović, Adžem, Ivetić – Hadžanović, Alispahić – Baraban (Zukić od 85.) , Husejinović (Vidović od 42.), Pršeš (Livančić od 60.) – Smajić.
Žuti kartoni: Vukliš, Zajmović, Hadžanović, Ignjatović, Stevanović.