FOTO: Brojni prijatelji i sportske ličnosti se oprostile od Josipa Bukala

U prisustvu članova porodice, prijatelja, saigrača, nekadašnjih i sadašnjih fudbalera, sportskih radnika i građana održana je komemoracija za Josipa Bukala, a potom i sahrana istinske legende FK Željezničar.

Komemoraciji u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo su pored brojnih prijatelja, prisustvovala i mnoga sportska lica BiH, između ostalih Branimir Jelušić, Edin Sprečo, Mirsad Fazlagić, Fahrudin Prljača, Boris Bračulj, Enver Hadžiabdić, Džemal Šerbo, Tarik Hodžić, Suad Karalić, Refik Muftić, Kemal Kozarić, Elvedin Begić, Bulend Biščević, Dino Đurbuzović, Mišo Smajlović, Adin Mulaosmanović, Admir Adžem, Galib Kulovac, Mustafa Demir.

Na komemoraciji velikom broju prisutnih su se obratili direktor FK Željezničar, Mirsad Šiljak, te član Skupštine FK Željezničar, Zdenko Jelić.

– Ostali smo bez čovjeka koji je svojom igrom, odnosom prema saigračima, protivnicima, navijačima i građanima našeg grada istinska personifikacija filozofije i djelovanja u FK Željezničar. Josipova životna priča najbolji je putokaz mladim naraštajima, kako je neko ko je došao iz malog mjesta, svojom posvećenošću i predanim radom uspio napraviti velike uspjehe. Zbog toga smo sretni što su naši omladinci imal ipriliku raditi sa Josipom i učiti od njega, rekao je Mirsad Šiljak.

– Bukal je zračio svojom toplinom, promišljanjem, svojim kontaktom i željom za životom. On je istinska legenda FK Željezničar, kazao je Zdenko Jelić, nekadašnji direktor Kluba, a sada član Skupštine.

Nakon komemoracije, Josip Bukal je sahranjen u groblju Donji Miljevići u Lukavici. Kao i komemoraciji, i sahrani su prisustvavali brojni prijatelji i brojne poznate sportske ličnosti.

Josip Bukal je rođen 1945. godine u Okešincu. Fudbal je počeo trenirati u Željezničaru u kojem je i završio karijeru. U dresu Plavih je odigrao 290 zvaničnih utakmica, a postigao je čak 128 golova. Sa Željo je u sezoni 1971/1972 osvojio titulu prvaka Jugoslavije.

Posljednji pozdrav legendi FK Željezničar, Josipu Bukalu!

POGLEDAJ GALERIJU