Fudbaleri Željezničara su u okviru 13. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Čelik sa 3:2.

U trećoj minuti Čurjurić ubacuje, a Osmanković u padu šutira glavom pored gola. U 11. minuti Pavić lijepo gura za Zajmovića, ovaj ubacuje, ali ispred Krpića uspijeva reagovati Ružić. Šišić u 15. minuti sa 30 metara šutira visoko preko gola. U narednoj minuti brz napad Plavih, a u završnici sa 20 metara šutira Čurjurić, lopta odlazi malo pored gola.

Jamak u 18. minuti šutira sa 30 metara, a pokušaj odlazi pored gola. Sjajna šansa za Želju u 19. minuti. Čurjurić je proigrao Krpića koji izlazi pred gol Čelika, ali udarac odlazi malo pored gola. Čurjurić u 23. minuti šutira iz slobodnog udarca, ali Ružić sjajno brani.

U 27. minuti je Željo poveo. Zajmović je sa desne strane ubacio, a Zec glavom sa 10 metara sjajno pogodio za 1:0. Šut Čurjurića iz 35. minute odlazi visoko preko gola. U 42. minuti bilo je 1:1. Iskosa je slobodan udarac izveo Jamak i pogodio za poravnanje. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:1.

Jamak ubacuje u 48. minuti, a Miletić glavom šutira preko gola. Pavić u 54. minuti ubacuje, a Blagojević glavom sa 16 metara šutira malo pored gola. Okić u 55. minuti iskosa nakon driblinga sjajno šutira, ali lopta odlazi malo pored gola. U narednoj minuti Šišić iz slobodnog udarca šutira iznd naše gola.

U 61. minuti Blagojević ubacuje iz kornera, Krpić glavom šutira, a sa gol-linije izbacuje fudbaler Čelika. U narednoj minuti E. Šehić šutira sa 20 metara, Vrhovac blokira u korner. U 65. minuti dobra kontra gostiju, ali Stevanović sjajnom intervencijom spašava gol. Nakon kornera je sam ostao Dedić, šutirao glavom, a E. Šehić na liniji rukom zaustavio loptu. Glavni sudija je dosudio penal i crveni karton za našeg fudbalera. Okić je izveo penal, Fejzić odbranio, ali odbijenu loptu Okić pogađa za 1:2.

Plavi se ponovo vraćaju u 71. minuti. Čurjurić je ubacio iz kornera, a Rodin sa prve stative šutira i pogađa za 2:2. U 83. minuti preokret na Grbavici. Stevanović je ubacio sa desne strane, Ružić otišao u prazno, a Krpić glavom pogodio mrežu gostiju. 

Vrhovec u 89. minuti glavom šutira, a Fejzić sigurno brani. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra 20. oktobra protiv Zrinjskog. Susret u Mostaru se igra u 19:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Fejzić – Stevanović, Osmanković, Rodin, Pavić – Hajdarević, Blagojević (Vranješ od 72.) – Zec, Čurjurić (Dacić od 81.), Zajmović (E. Šehić od 60.) – Krpić.
Čelik: Ružić – Livaja, Vrhovac, Miletić, Bevab – Šišić, Jamak (Jazvin od 82.) – Grahovac (Nikolić od 87.), Dedić, Okić – Dilaver.
Žuti kartoni: Osmanković, Zajmović, Blagojević, Stevanović, Livaja
Crveni karton: E. Šehić