Fudbaleri Željezničara su u okviru 6. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali sa Širokim Brijegom 3:3.

Domaći su poveli već u drugoj minuti. Ubačaj sa desne strane iskoristio je Ivan Enin koji je ostao sam pred našim golom i zatresao mrežu. Samo četiri minute je trebalo Želji da poravna rezultat. Naš tim je skoro prekopirao akciju Širokog, Ramović je ubacio sa desne strane, a Sulejman Krpić postiže pogodak. 

U 12. minuti Kvesić ubacuje, Marić hvata volej, ali Erić hvata loptu. Dvije minute poslije Sadiković sa vrha kaznenog prostora šutira preko gola. Domaći ponovo prijete u 18. minuti, Kvesić je ubacio, a na prvoj stativi Bagarić šutirao pored gola. U 20. minuti Ramović iskosa šutira malo preko gola. U narednoj minuti Stevanović je iskosa pokušao šutirati, Zlomislić izbacuje u korner.

U 23. minuti domaći izvode brz napad, Bagarića je na ivici kaznenog prostora oborio Osmanković, a glavni sudija pokazao na bijelu tačku. Sa 11 metara pogodio je Toni Jović. 

Domaći su u 33. minuti vodili sa 3:1. Naš tim imao je korner, uslijedila je munjevita kontra Širokog, a u završnici sjajan ubačaj koristi Josip Kvesić i glavom postiže gol. Jović u 42. minuti ubacuje iz kornera, Bagarić glavom šutira pored gola. Sjajna šansa za naš tim u 43. minuti. Stevanović odlično ubacuje, a Krpić sa pet metara glavom šutira preko gola. U posljednjoj minuti prvog dijela udarac Joviča iz slobodnog udarca brani Erić. Na poluvrijeme se otišlo sa 3:1.

U 62. minuti naš tim je smanjio zaostatak. E. Zec je dodao do Veselinovića koji precizno šutira sa vrha kaznenog prostora i matira Zlomislića. Dvije minute poslije udarac Stevanovića lijevom nogom iskosa odlazi pored gola. Igrala se 72. minuti kada E. Zec sjajno proigrava Krpića, ovaj šutira, ali Zlomislić sjajno brani u korner. Nakon kornera naš tim dolazi do poravnanja. Alispahić je ubacio, E. Zec prihvatio loptu i šutirao Zlomislić odbranio, ali odbijenu loptu Ermin ubacuje u mrežu. Dvije minute poslije Alispahić šutira, lopta se odbija do Boje koji ne uspijeva bolje šutirati prema praznom golu domaćih.

U 79. minuti Veselinović ubacuje, E. Zec glavom sa prve stative šutira preko gola. U narednom napadu Bagarić glavom šutira, Erić brani, a potom udarac Enina sa 30 metara odlazi preko gola. U 83. minuti Jović gura za Bagarića koji iskosa izlazi pred naš gol, ali šutira preko gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Sarajeva. Derbi na Grbavici počinje u 20 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Široki Brijeg: Zlomislić – Cipetić, Kovačić, Matić, Kvesić – Enin, Hrkać (M. Stanić od 37.) – Ćorić, Marić, Jović – Bagarić.
Željezničar: Erić – Stevanović, Sipović, Osmanković, S. Stanić (Pavić od 46.) – Sadiković (E. Zec od 46.), Alispahić – Ramović, Bojo, Zajmović (Veselinović od 58.)- Krpić.
Žuti kartoni: Stevanović, Kvesić,