Fudbaleri Željezničara su u okviru 31. kola m:tel Premijer lige BiH poraženi od Borca sa 2:1.

Udarac Zeca iz treće minute sa 25 metara sigurno hvata Pavlović. Vranješ u desetoj minuti hvata volej na 20 metara od gola, ali udarac odlazi pored stative. Moraitis tri minute poslije iz slične situacije pokušava, a njegov udarac ide visoko preko našeg gola. Do kraja prvog dijela nije bilo većih prilika i na odmor se otišlo sa 0:0.

Meleg je pokušao u 47. minuti sa 25 metara, ali njegov udarac bio je mlad i odlazi pored gola. U narednom napadu Subašić slično šutira, njegov udarac hvata Pavlović. Vojnović šutira visoko preko našeg gola u 62. minuti.

Borac je poveo u 67. minuti. Mehanović je odigrao povratnu loptu za Zakarića koji precizno pogađa naš gol. Opasan napad za Želju u 70. minuti, na kraju je Subašić šutira, a Pavlović odbranio.

Borac svoj drugi gol postiže u 73. minuti. Lopta se odbila do Melega koji odličnim udarcem precizno pogađa rašlje našeg gola. U 83. minuti sjajna šansa za naš tim, Zec je driblingom izbacio svog čuvara, šutira, a loptu je na putu u mrežu izbacio Ćosić. Plavi su tražili najstrožiju kaznu, ali se glavni sudija nije oglašavao.

Konačan rezultat postavlja Samir Bekrić sjajnim golom iz slobodnog udarca sa 22 metra.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Zrinjskog. Susret u Mostaru počinje u 17 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Bender – Blažević, Vrhovac, Ikić, Milićević – Čeliković (Beća od 84.), Alispahić (Duraković od 84.), Subašić (Bekrić od 74.) – Gasal (Bojo od 74.), Mujezinović – Zec (Hrelja od 84.).
Borac: Pavlović – Ćorić, Uzelac (Bosančić od 84.), Ćosić, Subić – Brtan (Donald od 46.), Vojnović – Zakarić (Čavić od 86.), Vranješ, Meleg (Dujaković od 75.)- Moraitis (Mehanović od od 46.).
Žuti kartoni: Uzelac, Čeliković, Ćorić, Bojo,