Fudbaleri Željezničara su u okviru 4. kola m:tel Premijer lige BiH poraženi od Zrinjskog sa 3:0.

U petoj minuti Bilbija iskosa izlazi pred naš gol, ali Bender sjajno brani. Dvije minute poslije Jakovljević nakon kornera glavom šutira preko gola. Subašić u 20. minuti šutira, ali nije bilo veće opasnosti po gol Kukića.

Zdunić je sjajno pobjegao u 25. minuti, došao do gola Zrinjskog iskosa, ali lopta ide malo pored gola nakon udarca. U 28. minutu Bilbija glavom šutira, Bender brani.

U 31. minuti Bilbija glavom šutira sa pet metara, Bender fenomenalno brani. Pet minuta poslije Zrinjski dolazi u vodstvo. Bašić je ubacio iz prekida, a Savić se izdvojio ispred našeg gola i pogodio.

U 41. minuti Zrinjski stiže i do drugog gola. Bekić je ubacio, a Bilbija glavom postigao pogodak. Na poluvrijeme se otišlo sa 2:0.

Mekić u 46. minuti šutira pored gola. U 56. minuti novi gol Zrinjskog. Bekić je ubacio, a ponovo je Bilbija ostao sam i glavom zatresao našu mrežu. Četiri minute poslije Juričić proigrava Zdunića koji šutira preko gola. Bekrić je u 74. minuti pogodio prečku iz slobodnog udarca. Još jednom je Mekić pokušao sa distance, ali i ovaj put Kukić brani.

Narednu utakmicu Željezničar igra u ponedjeljak protiv Rudar Prijedora. Susret na Grbavici počinje u 18 sati.

viber slika 2021 08 07 22 17 49 829

Foto: HŠK Zrinjski

Željezničar: Bender – Blažević, Drina, Vrhovac, Malić – Mekić, Beća – Zdunić, Subašić, Mujezinović – Juričić. Još su igrali: Bekrić, Crnčević, Kosorić, Musić, Gasal.
Zrinjski: Kukić – Barišić, Bekić, Bilbija, Čorluka, Jakovljević, Juranović, Kamenar, Savić, Tičinović. Još su igrali: Malekinušić, Zlomislić, Šošić, Čoko, Gadže