Željezničar je u okviru prve utakmice drugog pretkola poražen od Apollona sa 2:1.

U 15. minuti Pedro mlako šutira pored našeg gola sa 25 metara. Gosti su poveli u 24. minuti. Nakon ubačaja iskosa iz slobodnog udarca, u duelu je Bogičević zahvatio loptu koja je od našu prečku ušla u gol. Dvije minute poslije sjajna kontra gostiju, Pedro je ubacio, a Maglica pogodio stativu. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

Maglica iskosa gađa u 56. minuti, ali udarac odlazi preko našeg gola. U 58. minuti brza kontra gostiju, a na drugoj stativi u padu je preko gola šutirao Sardinero. Arežina u 65. minuti šutira preko gola. Blagojević u 74. minuti šutira po sredini gola sa 25 metara.

Gosti su drugi gol postigli u 79. minuti. Nakon kornera lopta se odbila do Sachettia koji hvata volej i pogađa sa 25 metara. Čurjurić šutira sa distance u 88. minuti pored gola. Naš tim je smanjio u 90. minuti. Čurjurić je sjajno uposlio Krpića koji seodlično snalazi i pogađa za konačnih 2:1.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Čelika. Susret u Zenici se igra od 20:30 sati uz prenos na Moja TV.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Rodin, Bogičević, Bakrač, Pavić – Šabanadžović, Vranješ (Blagojević od 70.) – Čurjurić, Arežina (Veselinović od 84.), Zajmović (Zec od 46.) – Krpić.
Apollon: Bruno Vale – Pedro, Yurste, Roberge, Soumah (Vasiliou od 46.) – Sachetti, Kyriakou – Marković (Pereyra od 67.) – Sardinero, Maglica, Papoilis (Schembri od 84.).
Žuti kartoni: