Željezničar će u okviru prve utakmice polufinala Kupa BiH dočekati ekipu Slobode, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Admir Adžem i prvotimac, Daniel Graovac.

– Svjesni smo da će biti teška utakmica jer se Sloboda pokazala kao čvrst protivnik. Pobijedili smo ih već sa 1:0 tako da očekujemo tešku i tvrdu utakmicu. Kup je specifično takmičenje, igraju se dvije utakmice, želimo ostvariti pobjedu, po mogućnosti bez primljenog gola. Imali smo malo vremena za oporavak od utakmice sa Širokim, no iskoristili smo ga maksimalno kako bi se igrači oporavili za ovu sutrašnju utakmicu. Jako je teško sa jedanaest igrača izgurati cijelo takmičenje, neminovno je da se promjene moraju dešavati. Imamo toliko igrača koliko imamo baš zato da bismo mogli rotirati. Nekada uspijemo u našem planu, nekada ne. Dva različita takmičenja su prvenstvo i Kup, mi želimo osvojiti oba trofeja, fokusirani smo na Slobodu, želimo napraviti dobar rezultat i nakon toga ćemo razmišljati o derbiju sa Sarajevom, rekao je Adžem dodavši:

– Na neko vrijeme smo izgubili Sinišu Stevanovića, ali nije najgore što smo mislili. Za mjesec će se vratiti u sastav. Jovan Blagojević trenira sedam dana tako da možemo očekivati da nam pomogne u sljedećoj utakmici, u kolikom obimu vidjećemo. Sigurno da nije spreman za 90 minuta. Također je rekao da će neke umorne igrače promijeniti, ali da očekuje da ovi drugi koji dobiju šansu da daju sve od sebe da Željo ostvari pozitivan rezultat protiv Slobode.

Utakmica sa Slobodom igra se u srijedu u 18:00 sati. Prodaja ulaznica po uobičajenim cijenama počinje sutra u 10 sati u Fan shopu.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba